Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Δήμος Πύργου: Ευχαριστίες προς όσους συνέδραμαν στην περίθαλψη των μεταναστών

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2012

Την ακόλουθη δήλωση έκανε ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, με αφορμή την ολοκλήρωση των διαδικασιών σχετικά με την υπόθεση των 139 λαθρομεταναστών που έφτασαν στο Κατάκολο το πρωί του Σαββάτου.

«Ο δήμος Πύργου είχε επισημάνει από την πρώτη στιγμή ότι οι 139 μετανάστες, οι οποίοι κατέπλευσαν με πλοιάριο στο λιμάνι Κατακόλου το Σάββατο το πρωί, επρόκειτο να έχουν στον Πύργο μια σύντομη παραμονή, μέχρι την ολοκλήρωση της εκ του νόμου προβλεπόμενης διαδικασίας για την απέλασή τους.
Ως εκ τούτου και αφού καταστήσαμε σαφές προς κάθε αρμόδια αρχή ότι ο δήμος Πύργου δεν διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές για τη φιλοξενία ατόμων υπό παρόμοιες συνθήκες, αποφασίσαμε για τους απόλυτα αυτονόητους ανθρωπιστικούς λόγους, να τους προσφέρουμε προσωρινό κατάλυμα, περίθαλψη και τροφή.
Η απόφασή μας αυτή συνάντησε την άρνηση μιας μικρής ομάδας συμπολιτών, οι οποίοι στα απεγνωσμένα πρόσωπα των μισολιπόθυμων αυτών ανθρώπων ανακάλυψαν την απειλή κατά της πατρίδας και της κοινωνίας... Τους αφήνουμε στην κρίση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών και δηλώνουμε ότι σε κάθε παρόμοια περίσταση ο δήμος Πύργου θα εκφράζει με τις μικρές του δυνάμεις και την εθελοντική προσφορά των συμπολιτών μας την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη του.
Γι’ αυτό και σήμερα, με την ολοκλήρωση της υπόθεσης αυτής για το δήμο, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φορείς και τους συμπολίτες που συνέδραμαν το έργο μας για τη διήμερη φιλοξενία των 139 μεταναστών. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την ομάδα διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την Εθελοντική Δράση Πύργου, τον πρόεδρο και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Κατακόλου, τον πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, τον πρόεδρο και το Δ.Σ. του ΚΤΕΛ Ηλείας, το café Arte, το super market Τερζής, την τεχνική υπηρεσία του δήμου και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος. Η προσφορά όλων ήταν ανεκτίμητη».

Πηγή: ilialive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου