Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Ιράν

Συμφωνία πώλησης αμυντικού εξοπλισμού 3,5 δισ. δολαρίων από τις ΗΠΑ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Κυριακή, 1 Ιανουαρίου, 2012
Οι ΗΠΑ υπέγραψαν με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμφωνία πώλησης στρατιωτικού εξοπλισμού, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της άμυνας των εταίρων της Ουάσινγκτον που βρίσκονται κοντά στο Ιράν.
Η συμφωνία, που υπεγράφη στις 25 Δεκεμβρίου και ανακοινώθηκε την Παρασκευή το βράδυ από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, «είναι ένα σημαντικό βήμα στη βελτίωση της ασφάλειας της περιοχής», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζορτζ Λιτλ.
Το αμερικανικό Κογκρέσο είχε ενημερωθεί για την πρόταση αυτή τον Σεπτέμβριο του 2008 από την -τότε- κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους.
Πρόκειται για την πρώτη φορά που πωλείται στο εξωτερικό το πυραυλικό σύστημα θεάτρου επιχειρήσεων μεγάλου ύψους για άμυνα περιοχής (Theater High Altitude Area Defence -THAAD), το μοναδικό σύστημα που είναι σχεδιασμένο να καταστρέφει βαλλιστικούς πυραύλους μικρού και μεσαίου βεληνεκούς τόσο μέσα όσο και έξω από την ατμόσφαιρα της Γης.
Εκτός από το πυραυλικό σύστημα THAAD, οι ΗΠΑ θα πουλήσουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ραντάρ, 96 πυραύλους και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό, ενώ θα προσφέρουν ανταλλακτικά για περισσότερα από 30 χρόνια, υποστήριξη και εκπαίδευση.
«Η απόκτηση αυτού του σημαντικού συστήματος προστασίας θα ενισχύσει την ικανότητα πυραυλικής άμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και θα συνεισφέρει στην προαγωγή της ήδη βαθιάς συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ και των ΗΑΕ», πρόσθεσε ο Τζ. Λιτλ.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου