Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Κ. Τζαβάρας: «Δεν εγκαταλείπω…» – Τι είπε για την απόφαση του να μην είναι ξανά υποψήφιος

Σάββατο, 19 Μαρτίου, 2022

Ο πρώην υπουργός δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για το νέο πλαίσιο αρχών και αξιών που διαμορφώνεται στην πολιτική ζωή της χώρας.

Μετά από 15 χρόνια συνεχούς κοινοβουλευτικής θητείας με τη Νέα Δημοκρατία, όπου διατέλεσε και Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Κώστας Τζαβάρας ανακοίνωσε χθες ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Χαρακτηριστικά ο κ. Τζαβάρας τονίζει στην αρχή της δήλωσής του, με την οποία γνωστοποιεί την απόφαση που πήρε:

«Έχω πάρει ήδη την απόφασή μου να μην είμαι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν διεξαχθούν και δεν πρόκειται να αλλάξω γνώμη».

Επιπλέον ο κ. Τζαβάρας δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για το νέο πλαίσιο αρχών και αξιών που διαμορφώνεται στην πολιτική ζωή της χώρας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά.

«Τους ειδικότερους λόγους θα τους εξηγήσω εν καιρώ. Η απόφασή μου αυτή στηρίζεται στην από μέρους μου αποδοχή των νέων δεδομένων που έχουν εμφανιστεί στην πολιτική ζωή της χώρας και διαμορφώνουν ένα νέο πλαίσιο «αξιών» και «αρχών», με τις οποίες δεν προτίθεμαι να συμβιβαστώ. Άλλωστε καθημερινά διαπιστώνω μετά λύπης μου ότι λιγοστεύουν εκείνοι που στην πολιτική εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για το πολιτισμικό και ηθικό παράδειγμα, μέσα από το οποίο επέλεξα να αγωνίζομαι για τις φιλελεύθερες πολιτικές μου ιδέες. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου που με τίμησαν με την ψήφο τους και με ανέδειξαν σε αντιπρόσωπό τους στη Βουλή των Ελλήνων επί μια δεκαπενταετία. Τους διαβεβαιώνω ότι δε θα σταματήσω να αγωνίζομαι για τα δίκαια της Ηλείας και το καλό των πολιτών της, όπως έκανα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής μου».

Ποια θα είναι τα επόμενα βήματά του στην πολιτική σκηνή;

Ο Κώστας Τζαβάρας δεν γνωστοποίησε ποια θα είναι τα επόμενα βήματά του στην πολιτική σκηνή, αφού ακούγονται αρκετά σενάρια, με τον ίδιο παλιότερα να μην αποκλείει το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Δεν εγκαταλείπω…

Η εφημερίδα «Πατρίς» επικοινώνησε με τον πρώην υπουργό, ο οποίος δεν προχώρησε σε κάποια περαιτέρω δήλωση σχετικά με την απόφασή του, να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, αλλά έκανε σαφές ότι δεν εγκαταλείπει την πολιτική.

Ένα μικρό πολιτικό ιστορικό για τον Κώστα Τζαβάρα

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Τζαβάρας εξελέγη  Βουλευτής Ν. Ηλείας με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ στις εκλογές του 2007, 2009, 2012 , 25/1/2015 και 20/9/2015.

Στις 21 Ιουνίου 2012 ανέλαβε καθήκοντα Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Διατέλεσε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ (2009) και Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης (2011).

Επιπλέον συμμετείχε ως μέλος στις ακόλουθες Επιτροπές:

Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Ειδική Μόνιμη Επιτροπή παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου,

Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Συμμετείχε και ως Πρόεδρος στην Διακομματική Επιτροπή για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

Στο παρελθόν συμμετείχε ως μέλος σε αρκετές επιτροπές.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου