Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Μαγευτικά πλάνα: Το Βόρειο Σέλας φώτισε τον ουρανό στην Αλάσκα


Το Σέλας είναι ένα εντυπωσιακό φωτεινό ουράνιο φαινόμενο που παρατηρείται στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και είναι ορατό κυρίως στους πόλους.
OWEN HUMPHREYS - PA IMAGES VIA GETTY IMAGES

Το Βόρειο Σέλας είναι ένα από τα πιο συγκλονιστικά θεάματα που προσφέρει η φύση. Οι χρωματισμοί, που «χορεύουν» στο νυχτερινό ουρανό των πολικών περιοχών, είναι η καλύτερη αφορμή για ένα ανεπανάληπτο ταξίδι-εμπειρία ζωής.

Ο φωτογράφος Βινσέντ Λεντβίνα απαθανάτισε με την κάμερά του το Βόρειο Σέλας στον ουρανό του Φορτ Γιούκον στην Αλάσκας τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2022, τα οποία συνδύασε σε μια υπέροχη συλλογή βίντεο.

Το Σέλας, τόσο το Βόρειο όσο και το Νότιο, παρατηρείται συχνότερα κατά μήκος ζώνης της οποίας το κέντρο απέχει από τους πόλους περίπου 10 μοίρες, ενώ ακριβώς πάνω από τους πόλους εμφανίζεται πολύ αραιότερα.

Το κέντρο, για παράδειγμα, της ζώνης εμφάνισης του Βόρειου Σέλαος βρίσκεται κοντά στη βορειοδυτική ακτή της Γροιλανδίας παρά στην Ευρώπη και αυτό γιατί η ζώνη αυτή εκτείνεται μέχρι γεωγραφικό πλάτος 57 περίπου μοίρες προς τον Καναδά, ενώ μέχρι 77 μοίρες στην Ευρώπη.

Έτσι όσο νοτιότερα απομακρυνόμαστε από αυτή τη ζώνη τόσο σπανιότερη γίνεται και η εμφάνιση του φαινομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου