Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Εκδήλωση για την 25η Μαρτίου στο δημαρχείο του Σόμερβιλ Μασαχουσέτης

Τρίτη, 22-3-22

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η καταρρακτώδης βροχή δεν μπόρεσε να εμποδίσει την πραγματοποίηση τελετής προς τιμήν της Ελληνικής Εθνικής Εορτής της απελευθέρωσης της Ελλάδας από τους Τούρκους, που έγινε στο Δημαρχείο του Σόμερβιλ Μασαχουσέτης.

Η ομογενής νεοεκλεγείσα Δήμαρχος του Σόμερβιλ  Κατζιάνα Μπαλλαντύνι (Katjana Ballantyne) ύψωσε την Ελληνική σημαία στον ιστό του δημαρχείου στην διάρκεια της ανάκρουσης του Εθνικού Υμνου. Ακολούθησαν ομιλίες προς τιμήν της Ελλάδας και του αγώνα των Ελλήνων για ανεξαρτησία από τη Δήμαρχο,  τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στη Βοστώνη Στράτο Ευθυμίου, τον π. Αντώνιο Ταντίλιαν, ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Σόμερβιλ και την πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου Νταγιάν  Καραβίτη.

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας Βασίλης Καυκάς.

Η Ελληνική σημαία κυματίζει στο δημαρχείο του Σόμερβιλ Μασαχουσέτης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

Στη συνέχεια, ο π. Αντώνιος τέλεσε τρισάγιο μπροστά στο μνημείο του Μικρασιάτη βετεράνου Γεωργίου Διλβόη (George Dilboy), ο οποίος γεννήθηκε στα Αλάτσατα, στη χερσόνησο της Ερυθραίας κοντά στη Σμύρνη. Ο Γεώργος Διλβόης μετανάστευσε στο Σόμερβιλ, πολέμησε με την Ελλάδα στους Βαλκανικούς πολέμους και αργότερα ως στρατιώτης πια του Αμερικανικού στρατού που ήταν στο πλευρό των Συμμάχων της Αντάντ έπεσε μαχόμενος ηρωικά σε ένα από τα Δυτικά μέτωπα του πρώτου παγκοσμίου πολέμου.

Για τον ηρωισμό του τιμήθηκε με το ανώτατο αμερικανικό Προεδρικό μετάλλιο. Η τελετή, στην οποία συμμετείχαν ομογενείς κάτοικοι του Σόμερβιλ, απόγονοι οι περισσότεροι Ελλήνων Μικρασιατών από τα Αλάτσατα συγκίνησε όλους, καθώς φέτος, το 2022 συμπληρώνονται εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή του 1922.

Υπό δυνατή βροχή η ομογενής δήμαρχος του Σόμερβιλ Κατζιάνα Μπαλλαντύνι, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, η πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου της κοινότητας Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Σόμερβιλ συμμετέχουν στην τελετή έπαρσης της Ελληνικής σημαίας στον ιστό του δημαρχείου.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

Όπως είχε γράψει ο «Εθνικός Κήρυκας» τον Ιανουάριο του 2022 η νεοεκλεγείσα δήμαρχος του Σόμερβιλ της Μασαχουσέτης, του προαστίου το οποίο συνορεύει με τη Βοστώνη και το Κέμπριτζ, έχει καταγωγή και αίμα από την Ελλάδα. Ενδεχομένως το όνομά της Κατζιάνα Μπαλλαντύνι (Katjana Ballantyne) να μην ηχεί ως ελληνικό κι όμως εκείνη που το φέρει είναι Ελληνίδα.

Το ομολόγησε η ίδια δημόσια και κατά τον πλέον επίσημο τρόπο το βράδυ της Τρίτης 4 Ιανουαρίου 2022 κατά την τελετή της ορκωμοσίας της, η οποία έγινε μέσω της ηλεκτρονικής δομής λόγω της συνεχιζόμενης απειλής της πανδημίας, της οποίας οι αριθμοί των κρουσμάτων δυστυχώς έχουν εκτιναχθεί στα ύψη τις τελευταίες εβδομάδες σπάζοντας το όριο των τριάντα χιλιάδων σε καθημερινή βάση.

Στην ομιλία της ορκωμοσίας της είπε και τα εξής: «Οι προσωπικές μου εμπειρίες με έχουν διαμορφώσει ποία είμαι και πώς θα υπηρετήσω. Γεννήθηκα και ορφάνεψα στην Ελλάδα και υιοθετήθηκα από τον Σκωτσέζο (Scottish) πατέρα μου και την Τσεχογερμανίδα μητέρα μου. Μία οικογένεια μεταναστών από τρεις διαφορετικές χώρες ήλθαμε στις Ηνωμένες Πολιτείες όταν ήμουν τεσσάρων ετών».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου