Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Πθος ή πραγματικότητα η είσοδος της Ιταλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μέσω Ιράν;

Παρασκευή, 1η Απριλίου, 2022

Θοδωρής Ακάλεστος

Να όμως που οι Ιταλοί έστω και προσωρινά, κάνουν όνειρα ότι ίσως τελικά δώσουν το παρών στο παγκόσμιο κύπελλο.

Για όσους γνωρίζουν καλά το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα το ιταλικό, ξέρουν πολύ καλά ότι πάντα ένας αποκλεισμός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου από μία τελική διοργάνωση και κυρίως από παγκόσμιο κύπελο, αποτελεί αιτία…θρήνου.

Ο πρόσφατος αποκλεισμός της Ιταλίας από την ομάδα της Βορείου Μακεδονίας έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στη γείτονα χώρα και φυσικά όπως είπα και πιο πάνω, «εθνικό πένθος».

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Να όμως που οι Ιταλοί έστω και προσωρινά κάνουν όνειρα ότι ίσως τελικά δώσουν το παρών στο παγκόσμιο κύπελλο του Κατάρ, μέσω του… Ιράν.

Οι ελπίδες των Ιταλών και η φημολογία που ξεκίνησε προέρχεται από το γεγονός ότι περίπου 2000 Ιρανές είχαν αγοράσει εισιτήρια για τον αγώνα με τον Λίβανο, αλλά τελικά τους απαγορεύτηκε η είσοδος στο γήπεδο. Αυτό μάλιστα συνέβη κάτω από την αυστηρή προειδοποίηση που είχε γίνει στο Ιραν για αντίστοιχο λόγο το 2019.

Το μέλος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Μεχράντ Σεράντσι έκανε λόγο για ανησυχητικά νέα από τη ΦΙΦΑ, όσο αφορά τη συμμετοχή της εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το «SportMediaset» αναφέρει μάλιστα ότι στην περίπτωση αποκλεισμού του Ιράν θα προκύψει μία κενή θέση που θα μπορούσε να καλυφθεί από μία χώρα που θα είναι αυτή τη στιγμή πιο ψηλά από όλες τις άλλες στην κατάταξη της ΦΙΦΑ, δηλαδή την Ιταλία.

Ακόμα φυσικά δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση, αλλά ακόμα και αν γίνει κάτι τέτοιο και αποκλειστεί το Ιράν, θεωρείται σίγουρο ότι θα διεκδικήσουν τη θέση και άλλες χώρες όπως για παράδειγμα οι ηττημένες των τελικών που ίσως ζητήσουν μπαράζ μεταξύ τους για να πάει μία από αυτές στο παγκόσμιο κύπελλο.

Huffpostgr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου