Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν έστειλε υποβρύχια με βαλλιστικούς πυραύλους στον Βόρειο Ατλαντικό

 Σάββατο, 26 Μαρτίου, 2022

Μόλις ο Πούτιν έθεσε σε συναγερμό τις πυρηνικές δυνάμεις της χώρας του έστειλε υποβρύχια στον Βόρειο Ατλαντικό.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν έστειλε υποβρύχια με βαλλιστικούς πυραύλους στον Βόρειο Ατλαντικό | tovima.gr

Ηαποκάλυψη έγινε από ανώτατους αξιωματούχους του Βρετανικού Ναυτικού και τη δημοσιεύει η Daily Mail. Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα είπαν, ο Πούτιν έδωσε εντολή σε πολλά υποβρύχια που το κάθε ένα μετέφερε 16 βαλλιστικούς πυραύλους, να πάνε και να καταδυθούν στον Βόρειο Ατλαντικό.

Μάλιστα όπως αποκαλύπτουν είχαν την διαταγή να βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας. Πάντως οι αρχηγοί του βρετανικού ναυτικού πιστεύουν ότι η απόφαση της Ρωσίας να μετακινήσει τα υποβρύχια δεν ήταν μια πράξη πλήρους απειλής.

Οι αναλυτές πιστεύουν ότι η χρήση από τη Ρωσία των πυρηνικών όπλων που βρέθηκαν στα υποβρύχια είναι «αδιανόητη», αλλά ορισμένοι θεωρούν ότι η χρήση «τακτικών» πυραύλων μικρότερου βεληνεκούς – που προορίζονται να καταστρέψουν συγκεκριμένους στόχους και όχι ολόκληρες πόλεις – είναι πιθανή.

Στη συνέχεια και όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, αφού πέρασαν κάποιες μέρες ο Πούτιν έδωσε την εντολή τα υποβρύχια να επιστρέψουν στις βάσεις τους στη Ρωσία και χαλάρωσε τον συναγερμό.

Τα πυρηνικά

Και ενώ η Ρωσία έχει θέσει σε ετοιμότητα τα πυρηνικά της όπλα οι χώρες της Δύσης και οι ΗΠΑ δεν έχουν κάνει κάτι τέτοιο προκειμένου να μην ρίξουν και άλλο λάδι στη φωτιά.

Αυτή τη στιγμή εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι η Ρωσία έχει το μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο στον κόσμο με έτοιμες περισσότερες από 4.477 πυρηνικές κεφαλές να σκορπίσουν τον όλεθρο.

Πηγές του Πενταγώνου πάντως εμφανίζονται καθησυχαστικοί και λένε πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά, τόσο κατά της Ουκρανίας όσο και κατά οποιασδήποτε άλλης χώρας. 

Πάντως αυτήν την εβδομάδα ο ίδιος ο Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να απαντήσει ευθέως παρά το γεγονός ότι ερωτήθηκε τρεις φορές, εάν η Ρωσία θα κάνει ποτέ χρήση των πυρηνικών της.

Ο κ. Πεσκόφ είπε όμως πως αυτή θα γίνει μόνο εάν απειληθεί η ίδια η ύπαρξη της χώρας του. Αυτό τρόμαξε τους δυτικούς αναλυτές οι οποίοι θύμισαν πως ο ίδιος έχει δηλώσει ότι η Ουκρανία αποτελεί άμεση απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου