Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Ο Ζελένσκι φέρεται να ζήτησε από τον Μπάιντεν να μην επιβάλει κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς

 Πέμπτη, 24 Μαρτίου, 2022

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της «The Wall Street Journal».
ALEXANDER HASSENSTEIN - UEFA VIA GETTY IMAGES

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι φέρεται να ζήτησε από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν να καθυστερήσει την επιβολή κυρώσεων στον Ρομάν Αμπράμοβιτς, ώστε ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος ολιγάρχης να λειτουργήσει ως μεσολαβητής μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, ανέφερε την Τετάρτη η Wall Street Journal.

Στις αρχές Μαρτίου, αξιωματούχοι του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ συνέταξαν μια σειρά κυρώσεων για να τιμωρήσουν τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο, η ΕΕ και η Ελβετία έχουν ήδη επιβάλει κυρώσεις στον ιδιοκτήτη της Τσέλσι για τους στενούς δεσμούς του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ωστόσο, όταν ήρθε η ώρα να ανακοινωθούν αυτές οι κυρώσεις εις βάρος του Αμπράμοβιτς, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομικών να σταματήσει. Ο λόγος; Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκι συμβούλεψε τον Πρόεδρο Μπάιντεν σε πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία του να βάλει σε αναμονή την επιβολή κυρώσεων στον ολιγάρχη, καθώς μπορεί να αποδειχθεί σημαντικός διαμεσολαβητής με τη Ρωσία και να βοηθήσει στη διαπραγμάτευση για την επίτευξη ειρήνης, αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν την κλήση.

«Δεν πρόκειται να διαβάσουμε ιδιωτικές συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου Μπάιντεν και του Προέδρου Ζελένσκι», δήλωσε η Έμιλι Χορν, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου. Το υπουργείο Οικονομικών δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Το γραφείο του Ουκρανού προέδρου και η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ουάσιγκτον, επίσης, δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

HUFFPOSTGR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου