Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Μπάιντεν: Αν γίνει χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, θα υπάρξει απάντηση

 Παρασκευή, 25η Μαρτίου, 2022


Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε επίσης πως η Κίνα κατανοεί ότι το οικονομικό της μέλλον είναι πιο στενά δεμένο με τη Δύση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο χρήσης χημικών όπλων από τη Ρωσία στην Ουκρανία και την απάντηση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ είπε πως το είδος της απάντησης θα είχε να κάνει με τη φύση της χρήσης τους.

Ερωτηθείς περαιτέρω για το αν αυτό θα προκαλούσε επέμβαση του ΝΑΤΟ, είπε ότι θα είχε ως αποτέλεσμα «αντίστοιχη απάντηση».

«Το ΝΑΤΟ είναι πιο ενωμένο από ποτέ» τόνισε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Συμπλήρωσε ότι πιστεύει ότι η Ρωσία πρέπει να αποβληθεί από την Ομάδα των Είκοσι (G20) και το θέμα τέθηκε κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του που είχε σήμερα με τους ηγέτες άλλων χωρών και οργανισμών στις Βρυξέλλες.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

«Η απάντησή μου είναι ναι, εξαρτάται από την G20», είπε ο Μπάιντεν, όταν ρωτήθηκε εάν η Ρωσία πρέπει να αποβληθεί από την G20.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε επίσης πως η Κίνα κατανοεί πως το οικονομικό της μέλλον είναι πιο στενά δεμένο με τη Δύση παρά με τη Ρωσία, αφού προειδοποίησε το Πεκίνο ότι θα αντιμετώπιζε συνέπειες για παροχή βοήθειας στον πόλεμο της Μόσχας στην Ουκρανία.

«Δεν έκανα απειλές μα αποσαφήνισα- διασφάλισα πως κατανοεί τις συνέπειες τς βοήθειας προς τη Ρωσία» είπε σχετικά με μια πρόσφατη συζήτηση με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ. «Η Κίνα κατανοεί πως το οικονομικό της μέλλον είναι πολύ πιο στενά δεμένο με τη Δύση παρά με τη Ρωσία».

Ερωτηθείς για το αν οι κυρώσεις θα απέτρεπαν τον Πούτιν, είπε ότι το πιο σημαντικό είναι να διατηρηθούν. «Η διατήρηση των κυρώσεων- η αύξηση του πόνου- να είμαστε σίγουροι πως μετά από ένα μήνα θα συνεχίζουμε αυτό που κάνουμε. Αυτό είναι που θα τον σταματήσει».

«Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να μείνουμε ενωμένοι και ο κόσμος να εστιάσει στο τι τραμπούκος είναι. Αν είσαι ο Πούτιν και νομίζεις ότι η Ευρώπη θα σπάσει σε έναν μήνα- μπορούν να αντέξουν τα πάντα για έναν μήνα, πρέπει να μείνουμε πλήρως ενωμένοι».

Επίσης είπε πως οι ΗΠΑ ανακοινώνουν νέες κυρώσεις σε 400 άτομα και οντότητες από τη Ρωσία, περιλαμβανομένων 300 μελών της Δούμα (του ρωσικού κοινοβουλίου) καθώς και ολιγάρχες και εταιρείες που «τρέφουν τη ρωσική πολεμική μηχανή». Επίσης είπε πως ο Πούτιν είχε κάνει λάθος υπολογισμούς ως προς την απόφασή του να εισβάλει στην Ουκρανία.

«Ο Πούτιν πόνταρε στο να διχαστεί το ΝΑΤΟ. Από τις συζητήσεις μου με αυτόν ήταν ξεκάθαρο ότι δεν πίστευε πως θα μπορούσε να διατηρήσει αυτή τη συνοχή» είπε.

«Ο Πούτιν λαμβάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που νόμιζε ότι θα είχε όταν μπήκε στην Ουκρανία» συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου