Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Από τη γιορτή για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 στην πόλη Somerville, Massachusetts το Σάββατο, 19 μαρτίου, 2022

 Δευτέρα, 21 Μαρτίου, 2022


Τι κι αν όλοι κρατούσαν ομπρέλες για να προφυλαχτούν από τη βροχή, η ανάρτηση της Ελληνικής Σημαίας έγινε έξω από το Δημαρχείο του Somerville, Massachusetts παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στη Βοστώνη κ. Στράτου Ευθυμίου, του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. Βασίλη Καυκά, της Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας της πόλης κ. Νταϊάνας Καραβίτη και του Συλλόγου Μικρασιατών Φάρος.

Ο πατέρας Αντώνιος της τοπικής ενορίας έψαλε τρισάγιο για όσους αγωνίστηκαν για την Ελευθερία της Ελλάδας.  Την Ελληνική σημαία ύψωσε στο κοντάρι δίπλα από την Αμερικάνικη σημαία η Ελληνίδα Δήμαρχος Katjana Ballantyne.

Στη σύντομη ομιλία της η Δήμαρχος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι γεννήθηκε στην Ελλάδα και σε ηλικία 3 ετών υιοθετήθηκε μαζί με τον αδελφό της από Σκωτσέζο και την από την Τσεχία σύζυγό της.  Είπε ότι είναι υπερήφανη για την καταγωγή της…

Αμέσως μετά έγινε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Έλληνα Ήρωα της πόλης George Dilboy (Γεώργιος Δηλμπόης).

Στη φωτογραφία από αριστερα: Η Δήμαρχος του Somerville Katjana Ballantyne ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αλατσατιανών (Αλλάτσατα Μικράς Ασίας) "ΦΑΡΟΣ" Ισίδωρος Ροζάκης, η Πρόεδρος της Ελληνική κοινότητας του Somerville, Diana Karavitis και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη κ. Στράτος Ευθυμίου.

Όπως είπαμε το όλο πρόγραμμα έγινε κάτω από τις ομπρέλες λόγω της βροχής.  Την μόνη στιγμή που έκλεισαν οι ομπρέλες και όλοι ήταν εκτεθημένοι στη βροχή ήταν όταν εψάλησαν οι εθνικοί ύμνοι των δύο χωρών.

paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου