Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

«Παραδώστε τη Μαριούπολη» λέει ο Πούτιν, ο πόλεμος εκτόξευσε τη δημοτικότητά του

 Πέμπτη, 31 Μαρτίου, 2022

Οι ρωσικές δυνάμεις ανασυντάσσονται σε Κίεβο και Τσερνίχιβ, ετοιμάζονται για νέες επιθέσεις.
ALEXANDER ERMOCHENKO VIA REUTERS

Tο Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως η Ρωσία δεν θα απαιτήσει άμεσα οι άλλες χώρες να πληρώνουν για τις εξαγωγές αερίου της σε ρούβλια, υποσχόμενο μια σταδιακή μετάβαση.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι, από την πλευρά του, λέει ότι οι συνομιλίες ήταν «θετικές αλλά δεν πνίγουν τις εκρήξεις από τα ρωσικά βλήματα», προσθέτοντας πως η χώρα του δεν έχει πρόθεση να μειώσει τις στρατιωτικές της προσπάθειες.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, από την πλευρά του, μετέφερε στον Εμανουέλ Μακρόν ότι οι βομβαρδισμοί στη Μαριούπολη θα συνεχιστούν μέχρι να παραδοθεί η πόλη.

Οι εξελίξεις

22.48 Πεντάγωνο: Ρωσικές δυνάμεις που κινούνταν κατά του Κιέβου «επανατοποθετούνται»

Το Υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ αναφέρει ότι περίπου το 20% των ρωσικών δυνάμεων που κινούνταν ενάντια στο Κίεβο «επανατοποθετούνται», με κάποιους να κατευθύνονται προς τη Λευκορωσία, τις τελευταίες 24 ώρες.

«Η εκτίμησή μας είναι, όπως είπαμε χθες, ότι θα επανατοποθετηθούν αυτά τα στρατεύματα, θα ανεφοδιαστούν και πιθανότατα θα χρησιμοποιηθούν αλλού στην Ουκρανία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι, «αλλά δεν πιστεύω ότι σε αυτό το στάδιο έχουμε δει την επανατοποθέτηση να γίνεται με οποιαδήποτε ιδιαιτερότητα».

22.37 Πυραυλική επίθεση σε αποθήκη καυσίμων στο Ντνίπρο

Καταστράφηκε η δομή, δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

22.11 Ρώσοι στρατιωτικοί ζητούν βοήθεια για να αποφύγουν τον πόλεμο

Αρκετοί Ρώσοι στρατιωτικοί αναζητούν νομική βοήθεια για να μην πολεμήσουν στην Ουκρανία, δήλωσαν δύο δικηγόροι, μετά την απόλυση 12 μελών της Ρωσικής Εθνικής Φρουράς επειδή αρνήθηκαν να πάνε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Μικαίλ Μπενιάς περίπου 200 άτομα έχουν έρθει σε επαφή μαζί του για να ρωτήσουν τι πρέπει να κάνουν σε μια τέτοια κατάσταση.

Ο Πάβελ Τσίκοφ, ένας άλλος δικηγόρος με έδρα τη Ρωσία, έγραψε στο Telegram ότι υπήρχαν «ανάλογες ιστορίες από την Κριμαία, το Νόβγκοροντ, το Ομσκ, τη Σταυρούπολη... Κάνουν έκκληση για νομική βοήθεια».

21.36 Ρωσική πρόκληση με πυρηνικό εκφοβισμό στη Σουηδία

21.23 Γεωργία: Αυτονομιστές της Νότιας Οσετίας εξετάζουν επανένωση με τη Ρωσία

Ο ηγέτης της δημοκρατίας του Καυκάσου, που έχει ντε φάκτο αποσχισθεί από τη Γεωργία, είπε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει σε δημόσια διαβούλευση την επανένωση της περιοχής αυτής με τη Ρωσία.

«Πρέπει, ασφαλώς, να ζητήσουμε τη γνώμη του λαού και να φροντίσουμε να εκφραστεί ο λαός για την πιθανότητα ένωσης με τη Ρωσική Ομοσπονδία», είπε ο Ανατόλι Μπιμπίλοφ μιλώντας στη ρωσική τηλεόραση. Διαβεβαίωσε ότι η επανένωση είναι «παμπάλαιο όνειρο» του λαού της Οσετίας.

Η Νότια Οσετία και η Αμπχαζία είναι οι δύο περιοχές του Καυκάσου που αποσχίστηκαν από τη Γεωργία. Η Ρωσία αναγνώρισε την ανεξαρτησία τους τον Αύγουστο του 2008, μετά τον πόλεμο-αστραπή με τη Γεωργία. Από τότε, ρωσικές δυνάμεις σταθμεύουν μόνιμα και στις δύο αυτές περιοχές.

21.08 Συνεχίζονται οι μάχες γύρω από το Κίεβο

Σφοδρές μάχες συνεχίστηκαν στα περίχωρα του Κιέβου την Τετάρτη, παρά την ανακοινωθείσα αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα.

Μια ομάδα του CNN που βρίσκεται κοντά στο προάστιο Ιρπίν έκανε λόγο για «συνεχείς εισερχόμενους και εξερχόμενους βομβαρδισμούς».

20.49 Πάνω από 1.000 νεκροί άμαχοι

Η επικεφαλής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα επιβεβαίωσε ότι το γραφείο της είχε επαληθεύσει 1.189 θανάτους αμάχων στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων 98 παιδιών, από τις 24 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, ο πραγματικός αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να είναι σημαντικά υψηλότερος.

Πρόσφατοι απολογισμοί νεκρών από την πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης υποδηλώνουν ότι τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μόνο στο νότιο λιμάνι.

20.19 Οι ΗΠΑ δίνουν 500 εκατ. δολάρια δημοσιονομική βοήθεια στην Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παράσχουν 500 εκατομμύρια δολάρια σε δημοσιονομική βοήθεια στην Ουκρανία, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν στον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το απόγευμα της Τετάρτης.

Οι δύο ηγέτες μίλησαν τηλεφωνικά για σχεδόν μία ώρα για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους να παρέχουν στρατιωτική, οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Οι ηγέτες συζήτησαν πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να εκπληρώσουν τα κύρια αιτήματα βοήθειας για την ασφάλεια από την Ουκρανία, τις κρίσιμες επιπτώσεις που είχαν αυτά τα όπλα στη σύγκρουση και τις συνεχείς προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών με συμμάχους και εταίρους να εντοπίσουν πρόσθετες δυνατότητες για να βοηθηθεί ο ουκρανικός στρατός που υπερασπίζεται τη χώρα του. Επιπλέον, ο Πρόεδρος Μπάιντεν ενημέρωσε τον Πρόεδρο Ζελένσκι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να παράσχουν στην ουκρανική κυβέρνηση 500 εκατομμύρια δολάρια σε άμεση δημοσιονομική βοήθεια. Εξετάζονται, επίσης, οι πρόσθετες κυρώσεις και η ανθρωπιστική βοήθεια που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Ο Πρόεδρος Ζελένσκι ενημέρωσε τον Πρόεδρο Μπάιντεν για την κατάσταση των διαπραγματεύσεων της Ουκρανίας με τη Ρωσία» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο Ζελένσκι είπε ότι μίλησε με τον Μπάιντεν για «συγκεκριμένη αμυντική υποστήριξη» και «ένα νέο πακέτο ενισχυμένων κυρώσεων».

19.38 Προαγωγή στον Τσετσένο πιστό πολέμαρχο

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να προήγαγε τον Ραμζάν Καντίροφ σε αντιστράτηγο για τον ρόλο του στην εισβολή στην Ουκρανία, την οποία ο Τσετσένος ηγέτης χρησιμοποιεί για να επιδείξει την πίστη του στη Μόσχα και για να εξασφαλίσει παράλληλα τη δική του ατιμωρησία.

Ο Καντίροφ, επικεφαλής της Τσετσενικής Δημοκρατίας της Ρωσίας, προειδοποίησε ότι η Μόσχα δεν θα κάνει «καμία παραχώρηση» στον πόλεμο της με την Ουκρανία.

Πρόσθεσε ότι ο διαπραγματευτής του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, είχε κάνει λάθος που πρότεινε το αντίθετο.

Huffpostgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου