Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Ο «μικρός αετός» που διασχίζει 20.000 χιλιόμετρα σε έξι μήνες

 Τετάρτη, 30 Μαρτίου, 2022

o-mikros-aetos-poy-diaschizei-20-000-chiliometra-se-exi-mines-561784213

Το ταξίδι ενός αετού που πέρασε από εννέα χώρες σε έξι μήνες όπως καταγράφηκε από δορυφόρο.

Το εκπληκτικό ταξίδι ενός «μικρού αετού» που διασχίζει σε έξι μήνες πάνω από 20.000 χιλιόμετρα περνώντας πάνω από εννέα χώρες κατέγραψαν Τούρκοι επιστήμονες.

Οι κινήσεις του πτηνού καταγράφηκαν από έναν μικροσκοπικό πομπό που τοποθετήθηκε στο σώμα του και έδινε στίγμα μέσω δορυφόρου ακόμη και όταν αυτό έφτασε να πετά σε ύψος 3.500 μέτρων. 

Το ταξίδι ξεκίνησε στις 13 Σεπτεμβρίου 2021 όταν ο αετός απελευθερώθηκε στη φύση στην ανατολική επαρχία Βαν της Τουρκίας και την ίδια μέρα πέρασε τα σύνορα με το Ιράκ.  

Αφού έμεινε στο Ιράκ για τρεις μέρες, ο αετός έφτασε στη Σαουδική Αραβία. Περνώντας επτά ημέρες εκεί, πέταξε για την Αιθιοπία στις 28 Σεπτεμβρίου.

Μετά από ένα μήνα, ο αετός πέταξε στην Κένυα στις 30 Οκτωβρίου, στην Ουγκάντα ​​στις 31 Οκτωβρίου και έμεινε εκεί για πέντε μήνες στην περιοχή Nakarapirpirit.

Με το που πλησίασε ο χειμώνας στο νότιο ημισφαίριο, ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής προς το βόρειο ημισφαίριο. Φεύγοντας από την Ουγκάντα ​​στις 12 Μαρτίου 2022, ο αετός έφτασε στη Σαουδική Αραβία μετά από ένα ταξίδι αρκετών ημερών.

Αναμένεται ότι ο μικρός ενήλικος αετός, βάρους περίπου 700 γραμμαρίων, θα επιστρέψει στο Ιγκντίρ της Τουρκίας σε περίπου δέκα μέρες. Αφού μείνει για λίγο εκεί – μιας και είναι μέρος αναπαραγωγής του- στη συνέχεια θα περάσει στη Ρωσία και θα φωλιάσει στο βόρειο ημισφαίριο.

Το ταξίδι του όπως αποτυπώθηκε στον χάρτη: 

o-mikros-aetos-poy-diaschizei-20-000-chiliometra-se-exi-mines0

Πηγή: Anadolu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου