Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Ολλανδία, Βέλγιο και Ιρλανδία απελαύνουν Ρώσους «διπλωμάτες»

Τετάρτη, 30 Μαρτίου, 2022

Οι δραστηριότητές τους «δεν συνάδουν με τα διεθνή πρότυπα της διπλωματικής συμπεριφοράς»

Η Ολλανδία απέλασε 17 Ρώσους, πράκτορες των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών, που ήταν διαπιστευμένοι ως διπλωμάτες, βασιζόμενη σε πληροφορίες από τις δικές της υπηρεσίες ασφαλείας, έγινε την Τρίτη γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

«Ο λόγος για αυτήν την απόφαση είναι οι πληροφορίες από τις AIVD και MIVD, βάσει των οποίων τα εν λόγω άτομα, τα οποία ήταν διαπιστευμένα ως διπλωμάτες στη ρωσική αποστολή στην Ολλανδία, ήταν μυστικά ενεργά ως αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών», επισημαίνει το υπουργείο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Βόπκε Χούκστρα δήλωσε πως η κυβέρνηση προετοιμάζεται για την εφαρμογή αντίμετρων από τη Μόσχα.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

«Η εμπειρία δείχνει ότι η Ρωσία δεν αφήνει τέτοιους είδους μέτρα χωρίς απάντηση. Δεν μπορούμε να κάνουμε εικασίες για αυτό, όμως το υπουργείο Εξωτερικών είναι προετοιμασμένο για διάφορα σενάρια που ενδεχομένως θα συμβούν στο εγγύς μέλλον», τόνισε, σε μια ανακοίνωση.

Το Βέλγιο απέλασε 21 Ρώσους διπλωμάτες

Το Βέλγιο αποφάσισε σήμερα να απελάσει 21 Ρώσους διπλωμάτες για διενέργεια κατασκοπίας, ανακοίνωσε η Υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου, Σοφί Βιλμές.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Βελγίου αποφάσισε να απελάσει 21 άτομα που είναι διαπιστευμένα ως Ρώσοι διπλωμάτες στη ρωσική πρεσβεία στις Βρυξέλλες ή στο Γενικό Προξενείο στην Αμβέρσα, για τη συμμετοχή τους σε επιχειρήσεις κατασκοπείας και επιρροής που απειλούν την ασφάλεια της χώρας, ανακοίνωσε η Σοφί Βιλμές, κατά τη διάρκεια συζήτησης στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής.

Οι 21 Ρώσοι διπλωμάτες θα πρέπει να εγκαταλείψουν το έδαφος του Βελγίου εντός 15 ημερών, δήλωσε η επικεφαλής της βελγικής διπλωματίας. Η ίδια, ανέφερε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη σε συνεννόηση με την Ολλανδία, η οποία έλαβε παρόμοια απόφαση σχετικά με 17 άτομα που είναι διαπιστευμένα στη ρωσική πρεσβεία στη Χάγη.

«Αυτή η απόφαση δεν έχει να κάνει με κυρώσεις, σχετίζεται μόνο με την εθνική μας ασφάλεια. Οι διπλωματικοί δίαυλοι παραμένουν ανοιχτοί με τη Ρωσία, η ρωσική πρεσβεία μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί και εμείς συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τον διάλογο», δήλωσε η Σοφί Βιλμές, σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων, Belga.

Η Ιρλανδία απελαύνεις 4 Ρώσους διπλωμάτες

Η Ιρλανδία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι απελαύνει τέσσερις Ρώσους διπλωμάτες, καθώς οι δραστηριότητές τους «δεν συνάδουν με τα διεθνή πρότυπα της διπλωματικής συμπεριφοράς».

Ο Ρώσος πρέσβης στο Δουβλίνο κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών για να του επιδοθεί η απόφαση που αναφέρει ότι «ζητήθηκε από τέσσερις υψηλόβαθμους αξιωματούχους να φύγουν από τη χώρα», διευκρίνισε η ιρλανδική διπλωματία σε ένα δελτίο τύπου.

«Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι οι δραστηριότητές τους δεν συνάδουν με τα διεθνή πρότυπα διπλωματικής συμπεριφοράς», προστίθεται.

Το Δουβλίνο επισημαίνει ότι θέλει «να κρατήσει ανοικτούς τους διπλωματικούς διαύλους», κρίνοντας πως αυτό είναι «σημαντικό στο πλαίσιο της μεταφοράς των σθεναρών απόψεών μας σχετικά με τον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσική Ομοσπονδία εναντίον της Ουκρανίας, τον οποίο θεωρούμε μια σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου