Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Ρουμανία – Ελλάδα 0-1: Με το δεξί και Μπουχαλάκη η Εθνική

 Σάββατο, 26 Μαρτίου, 2022

Το παρθενικό γκολ του Αντρέα Μπουχαλάκη με το εθνόσημο, έδωσε τη νίκη με 1-0 στην εξαιρετική για 60 λεπτά Εθνική κόντρα στη Ρουμανία και ο Γκουστάβο Πογέτ έκανε ιδανικό ποδαρικό στον «γαλανόλευκο» πάγκο.

Ρουμανία – Ελλάδα 0-1: Με το δεξί και Μπουχαλάκη η Εθνική | tovima.gr

Με νίκη και πολλές υποσχέσεις ξεκίνησε η εποχή Γκουστάβο Πογέτ στην Εθνική ομάδα! Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης του «Stadionul Steaua» και πήρε τη νίκη με 1-0 κόντρα στη Ρουμανία χάρη στο πρώτο γκολ του Αντρέα Μπουχαλάκη με το εθνόσημο, από ωραία σέντρα του Ρότα.

Ενθαρρυντικά σημάδια από την Εθνική κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο κι ενώ ακολουθεί νέα φιλική δοκιμασία με το Μαυροβούνιο (28/3, 21:00).

Η πρώτη ενδεκάδα του Πογέτ

Με 4-3-3 παρέταξε την Εθνική ο Ουρουγουανός τεχνικός που επέλεξε τον Βλαχοδήμο στο τέρμα και τους Ρότα, Μαυροπάνο, Χατζηδιάκο και Τσιμίκα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Σιώπης, Μπουχαλάκης και Μάνταλος ήταν η τριάδα στα χαφ, με τους Λημνιό, Πέλκα και Γιακουμάκη στην επίθεση.

Για τη Ρουμανία ο Ιορντανέσκου επέλεξε 4-2-3-1, με τον Νίτα κάτω από τα δοκάρια, τους Ράτιου, Κίρικες, Ρους και Καμόρα στην άμυνα, Μάριν και Μπορντεάνου στα χαφ ενώ πίσω από τον προωθημένο Πούσκας ήταν οι Μιτρίτσα, Τσικαλντάου και Μαξίμ.

Ισορροπημένο ματς στο ξεκίνημα

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν αρκετά ανοιχτό, με καλό ρυθμό και αρκετές ευκαιρίες, κυρίως για την Εθνική. Η ομάδα του Πογέτ πίεζε ψηλά και όταν έκλεβε την μπάλα ξεδιπλωνόταν γρήγορα παίζοντας άμεσο ποδόσφαιρο.

Η Ρουμανία ήταν αυτή που απείλησε πρώτη με μία κεφαλιά του Κίρικες ενώ με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών στο ματς, ήρθε και η πρώτη καλή στιγμή για την Ελλάδα με σουτ του Πέλκα. Γιακουμάκης και Πέλκας δεν μπόρεσαν να σκοράρουν στο 15’ και δευτερόλεπτα αργότερα ο Μιτρίτσα βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι από τον Βλαχοδήμο, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ στο σουτ που επιχείρησε.

Κυρίαρχη η Εθνική, πέτυχε δύο γκολ, μέτρησε το ένα

Η Ελλάδα βρήκε το γκολ στο 22’, αλλά δεν μέτρησε. Ο Πέλκας έκανε τη σέντρα για τον Λημνιό που πήρε την κεφαλιά, ο Νίτα έδιωξε δύσκολα και στην επαναφορά ο Λημνιός γύρισε για τον Γιακουμάκη που από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ με μεγάλη καθυστέρηση.

Παρ’ όλα αυτά η Εθνική δεν πτοήθηκε και έφτασε κοντά στο γκολ δύο φορές μέσα σε τρία λεπτά, με πρωταγωνιστή και τις δύο φορές τον Πέλκα. Στην πρώτη το σουτ του άσου της Φενέρ έφυγε άουτ και στη δεύτερη από γύρισμα του Μάνταλου, το πλασέ στην κίνηση το οποίο επιχείρησε βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Τελικά η Ελλάδα κατάφερε να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια. Σε φάση διαρκείας στα καρέ των Ρουμάνων ο Ρότα έκανε γλυκιά σέντρα στην καρδιά της άμυνας και ο Μπουχαλάκης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 στο 39’. Αυτό μάλιστα ήταν και το παρθενικό γκολ του μέσου του Ολυμπιακού με το εθνόσημο, στην 27η συμμετοχή του.

Πίεσαν οι Ρουμάνοι, άντεξε η Εθνική

Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, έτσι μπήκε και στο δεύτερο η Εθνική. Με τη συμπλήρωση 50 λεπτών ο Γιακουμάκης δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του στην πάσα του Πέλκα και να σκοράρει από κοντά ενώ στο 57′ ο Μαρίν είχε ένα καλό σουτ για τους Ρουμάνους. Μετά τη μία ώρα παιχνιδιού οι γηπεδούχοι άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και να γίνονται πιο πιεστικοί για να φτάσουν στο γκολ.

Ο Πογέτ άρχισε τις αλλαγές, η ομάδα έχασε και λίγο τη συνοχή της, με τους Ρουμάνους να έχουν ένα τρίλεπτο «φωτιά» που άγγιξαν το γκολ. Πρώτα στο 70′ ο Ρους με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι του Βλαχοδήμου, στο επόμενο λεπτό ο Μαυροπάνος έδιωξε σε κόρνερ μία επικίνδυνη σέντρα στα καρέ της Εθνικής και από το κόρνερ ο Ρους με νέα κεφαλιά υποχρέωσε σε μεγάλη επέμβαση τον Βλαχοδήμο.

Η Ελλάδα είχε οπισθοχωρήσει, οι παίκτες του Ιορντανέσκου γυρόφερναν συνέχεια γύρω από την περιοχή, αλλά ουσιαστικά δεν απείλησαν ποτέ ξανά μέχρι το φινάλε του ματς. Αντίθετα, στο 87′ η Εθνική είχε μεγάλη ευκαιρία για να τελειώσει το ματς, αλλά ο Δουβίκας δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντά μετά το γύρισμα του Χατζηγιοβάνη. Έτσι το παιχνίδι τελείωσε, με τον Πογέτ να κάνει ιδανικό ντεμπούτο και τους Ρουμάνους να αποδοκιμάζουν την Εθνική τους ομάδα.

Ρουμανία (Έντι Ιορντανέσκου): Νίτα, Ράτσιου, Κίρικες, Ρους (88′ Ντραγκουσίν), Καμόρα (75′ Τόσκα), Μαρίν, Μπορντεάνου (75′ Μιχάιλα), Μιτρίτσα (62′ Ποπέσκου), Τσικαλντάου, Μαξίμ (62′ Ιβάν), Πούσκας (62′ Τανάς).

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Ρότα, Σιώπης, Μπουχαλάκης (57′ Δουβίκας), Μάνταλος (82′ Χατζηγιοβάνης), Πέλκας (82′ Αλεξανδρόπουλος), Λημνιός (58′ Μπακασέτας), Γιακουμάκης (72′ Παυλίδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου