Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τις ρωσικές δυνάμεις ότι «απήγαγαν» 2.389 παιδιά

 Τετάρτη, 23 Μαρτίου, 2022

Τι λέει η αμερικανική πρεσβεία στην Ουκρανία.
VIA ASSOCIATED PRESS

«Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών, ρωσικές δυνάμεις μετέφεραν/ απομάκρυναν παράνομα 2.389 παιδιά ουκρανικής υπηκοότητας από τις περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ στη Ρωσία. Αυτό δεν είναι βοήθεια. Είναι απαγωγή» αναφέρεται σε ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στην Ουκρανία.

Το Κίεβο έχει κατηγορήσει τη Μόσχα πως παίρνει παράνομα παιδιά από τη Μαριούπολη, εν μέσω αναφορών πως τα ρωσικά στρατεύματα κατευθύνουν αμάχους προς την ελεγχόμενη από τους Ρώσους αποσχιθείσες περιοχές του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία.

Σε ανακοίνωση τη Δευτέρα το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε πει πως οι ρωσικές δυνάμεις εισβολής είχαν δια της βίας πάρει 2.389 παιδιά από το Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, κάνοντας λόγω για «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Η Ιρίνα Βενεντίκτοβα, γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας, δήλωσε πως «οι ρωσικές δυνάμεις όχι μόνο στοχοποιούν και σκοτώνουν τα παιδιά μας, μα τα μεταφέρουν επίσης δια της βίας στη Ρωσική Ομοσπονδία. Σε εξέλιξη είναι η έρευνα για την εξαναγκασμένη μεταφορά 2.389 παιδιών από προσωρινά κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας στη Ρωσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου