Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Σύσκεψη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων με τους Γενικούς Γραμματείς Εσωτερικών και Εξωτερικών

Τρϊτη, 29 Μαρτίου, 2022

Το Σάββατο που μας πέρασε έγινε σύσκεψη των δύο Γενικών Γραμματέων κ.κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη και Αθανάσιου Μπαλέρμπα παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στη Βοστώνη κ. Στράτου Ευθυμίου.

Ο κ. Χρυσουλάκης ο οποίος είχε προσβληθεί με κορωναϊό δεν ταξίδεψε στη Βοστώνη αλλά δια μέσου του διαδικτύου, zoom meeting, αναφέρθηκε σε θέματα της αρμοδιότητάς του από τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού. 

Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η συνέλευση των Αποδήμων που ήταν να γίνει στη Θεσσαλονίκη τον Ιούλιο ακυρώθηκε λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και ότι προγραμματίζεται για το επόμενο έτος.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Βοστώνης ενημέρωσε το κ. Χρυσουλάκη για την επικείμενη αδελφοποίηση Lowell – Καλαμάτα και η αδελφοποίηση Βοστώνης - Αθήνας.

Ο κ. Χρυσουλάκης είπε ότι θα έρθει στη Βοστώνη σύντομα για να γνωρίσει την Ομογένεια της “Αθήνας της Αμερικής”, να ενημερώσει και να συνεργαστεί μαζί της.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Ιθαγένειας κ. Αθανάσιος Μπαλέρμπας ο οποίος αναφέρθηκε στον αριθμό που έχουν λάβει Ελληνική Ιθαγένεια τα τελευταία χρόνια.  Καθώς και στην απ' ευθείας αεροπορική συνδεση Βοστώνης-Αθήνας

Οι αντιπρόσωποι της Ομοσπονδίας τοποθετήθηκαν ότι πρέπει να απλοποιηθεί η διαδικασία για τα παιδιά και εγγόνια των Ελλήνων Ομογενών.  Μάλιστα ο κ. Καυκάς αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες υποθέσεις Ελλήνων Ομογενών της Βοστώνης οι οποίοι είναι Έλληνες αλλά δεν μπορούν να πάρουν την Ελληνική Ιθαγένεια.  Περίπτωση Κωνσταντίνου Κοντόβερου και Γεώργιου Ζαχαρούλη.   (Του μεν Κοντόβερου ο πατέρας γεννήθηκε στη Νίσυρο και η γιαγιά του στην Εύβοια του δε Ζαχαρούλη ο πατέρας του στο Βαχό, Λακωνίας αλλά χάθηκαν τα αρχεία της κοινότητας η δε μάνα του στα Αλάτσατα της Μικράς Ασίας).

Είναι και οι δύο στελέχη της Ομογένειας είπε ο κ. Καυκάς.  Γνωρίζω ότι δεν είναι οι μοναδικές περιπτώσεις.  Σας ζητούμε να απλοποιηθεί η διαδικασία.  Αυτοί οι άνθρωποι, και πολλοί άλλοι, είναι υπερήφανοι Έλληνες. 

Ο κ. Μπαλέρμπας είπε ότι έχει αρχίσει η διαδικασία για να μπορούν ποιο εύκολα να γίνεται η αναγνώριση και καταγραφή.  Είπε επίσης για την ψήφο των Ομογενών όπου θα έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους όσοι είναι δηλωμένοι στους εκλογικούς καταλόγους στην Ελλάδα.  Ενώ θα βγαίνουν 3 βουλευτές επικρατείας από την Ελληνική Διασπορά.

Η συζήτηση συνεχίστηκε σε Ελληνικό εστιατόριο στη Βοστώνη.

paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου