Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Ρωσία: Εξαφανισμένος ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου

  Πέμπτη, 24 Μαρτίου, 2022

Κώστας Μαυραγάνης

Αναφορές για «καρδιακά προβλήματα».

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, δεν έχει εμφανιστεί εδώ και 12 ημέρες, ενώ είναι σε εξέλιξη ο πόλεμος στην Ουκρανία, αναφέρουν ΜΜΕ.

Σύμφωνα με αναφορές, ο Σόιγκου – ιδιαίτερα στενός συνεργάτης του προέδρου Πούτιν- δεν εμφανίζεται λόγω «καρδιακών προβλημάτων», ενώ, όπως έχουν πει ΜΜΕ, οι φωτογραφίες και τα βίντεό του που έχουν προβληθεί αυτό το διάστημα στην τηλεόραση είναι παλιές.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της Daily Mail, η εξέλιξη αυτή λαμβάνει χώρα μετά από αναφορές για «κυνήγι μαγισσών» από τον Πούτιν στον εσώτερο κύκλο των συνεργατών του, στον απόηχο της κακής απόδοσης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κατά την εισβολή στην Ουκρανία. Ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να ανησυχεί όλο και περισσότερο για τους στενούς συμμάχους του λόγω διαρροών στρατιωτικών σχεδίων.

Ο 66χρονος Σόιγκου φαίνεται να βρίσκεται σε ευάλωτη θέση, καθώς η ρωσική εισβολή φαίνεται να έχει «βαλτώσει», με βαριές απώλειες στις ρωσικές δυνάμεις και μεγάλους αριθμούς νεκρών αμάχων. Οι δημόσιες εμφανίσεις του είχαν περιοριστεί σημαντικά, ενώ παράλληλα η νεαρότερη κόρη του, Ξένια, 31 ετών, εθεάθη να φορά τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας.

Στις 18 Μαρτίου ο Σόιγκου είχε αναφερθεί σε ενημέρωση του Κρεμλίνου, όπου λεγόταν πως ο ίδιος και ο Πούτιν είχαν συζητήσει «την πρόοδο της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία» με μόνιμα μέλη του συμβουλίου ασφαλείας, μα δεν προβλήθηκαν βίντεο και εικόνες. Την ίδια ημέρα το ρωσικό Κανάλι Ένα έπαιξε ένα ρεπορτάζ για απονομή βραβείων από τον υπουργό Άμυνας, μα η εικόνα που χρησιμοποιήθηκε ήταν η ίδια που είχε προβληθεί στις 11 Μαρτίου.

Στις αρχές του πολέμου εμφανιζόταν περισσότερο και αναμεταδίδονταν συχνά δηλώσεις του. Ο κύκλος του έχει πει ότι δεν είναι καλά λόγω καρδιακών προβλημάτων, σύμφωνα με το Agentstvo, ρωσικό ΜΜΕ που επικαλείται πηγή κοντά στον υπουργό.

Ο Σόιγκου θεωρείται ένας από τους παλαιότερους και πιο πιστούς συμμάχους του Πούτιν, ωστόσο η εξέλιξη του πολέμου φαίνεται πως πλήττει τόσο τον ίδιο όσο και άλλους κορυφαίους αξιωματούχους των ενόπλων δυνάμεων και των υπηρεσιών ασφαλείας, καθώς ο Ρώσος πρόεδρος αναζητεί «ενόχους», ενώ φέρεται να είναι εξοργισμένος για αυτό που εκλαμβάνεται ως διαρροή στρατιωτικών σχεδίων και τακτικών της Ρωσίας σε ΗΠΑ και Βρετανία. Κάποιες πηγές έχουν πει ότι ο Πούτιν σε κλειστό κύκλο έχει αντιμετωπίσει απαξιωτικά τον Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ, διευθυντή της FSB, και έχει αρχίσει να μιλά απότομα στον Βαλέρι Γκερασίμοφ, αρχηγό του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπόρτνικοφ έχει αναφερθεί ως πιθανός αντικαταστάτης του Πούτιν σε περίπτωση πραξικοπήματος κατά του Ρώσου προέδρου. Αντιμέτωπος με την οργή του Πούτιν φαίνεται να έχει βρεθεί και ο Ίγκορ Κοστιούκοφ, αναπληρωτής επικεφαλής του γενικού επιτελείου, ενώ πριν την εισβολή είχε ταπεινώσει δημόσια τον Σεργκέι Ναρίσκιν, επικεφαλής της SVR.

HuffPost Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου