Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Σαουδική Αραβία: Επιθέσεις των Χούθι στις εγκαταστάσεις της Aramco

 Σάββατο, 26 Μαρτίου, 2022

Με ρουκέτες και drones.
Πυρκαγιά στον σταθμό διανομής πετρελαιοειδών της Aramco στη Τζέντα.
Πυρκαγιά στον σταθμό διανομής πετρελαιοειδών της Aramco στη Τζέντα.
LARS BARON VIA GETTY IMAGES

Η οργάνωση Χούθι ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι εξαπέλυσε επιθέσεις σε εγκαταστάσεις ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας και πιο συγκεκριμένα στον σταθμό διανομής πετρελαιοειδών της Aramco στη Τζέντα, προκαλώντας πυρκαγιά σε δύο δεξαμενές, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο αργότερα.

Ένα τεράστιο σύννεφο μαύρου καπνού ήταν ορατό πάνω από την πόλη της Ερυθράς Θάλασσας όπου διεξάγεται το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας αυτό το Σαββατοκύριακο, είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Μη επαληθευμένα βίντεο που κοινοποιήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν μια φωτιά να μαίνεται σε δεξαμενές πετρελαίου σε εγκαταστάσεις της Aramco στα περίχωρα της Τζέντα.

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από την Aramco ή το υπουργείο Ενέργειας σε προσπάθειας επικοινωνίας του Reuters.

Οι Χούθι- σύμμαχοι του Ιράν που μάχονται τα τελευταία επτά χρόνια τον υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συνασπισμό, εκτόξευσε πυραύλους σε εγκαταστάσεις της Aramco στη Τζέντα και drones στα διυλιστήρια Ρας Τανούρα και Ραντίχ, δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος του σαουδαραβικού συνασπισμού. Συμπλήρωσε ότι οι επιθέσεις στόχευσαν επίσης «ζωτικής σημασίας εγκαταστάσεις» στην πρωτεύουσα Ριάντ.

Κρατικά μέσα ενημέρωσης της Σαουδικής Αραβίας είχαν αναφέρει νωρίτερα ότι μια σειρά επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ρουκέτες από τους Χούθι αναχαιτίστηκε από δυνάμεις του συνασπισμού.

Η αεράμυνα της Σαουδικής Αραβίας αναχαίτισε επίσης και κατέστρεψε έναν βαλλιστικό πύραυλο που εκτοξεύτηκε προς την πόλη-λιμάνι της Τζαζάν, που προκάλεσε περιορισμένη και ελεγχόμενη πυρκαγιά σε μονάδα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, ανέφεραν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι δεν θα φέρει ευθύνη για τυχόν διαταραχές του εφοδιασμού πετρελαίου στις παγκόσμιες αγορές ως αποτέλεσμα των επιθέσεων των Χούθι που έχουν ενταθεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου