Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Το Lowell εόρτασε προχθές, Παρασκευή, τα 201 χρόνια από την επανάσταση της 25ης Μαρτίου, 1821

Κυριακή, 27 Μαρτίου, 2022


Ο Δήμαρχος του Λόουελ στα προπύλαια του Δημαρχείου διαβάζει τη διακύρηξη που αναγνωρίζει την 25η Μαρτίου ως Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας

Με τους μαθητές και μαθήτριες του Ημερήσιου Ελληνο-Αμερικάνικοτ Σχολείου, Hellenic-American Academy ντυμένα με τις παραδοσιακές Ελληνικές στολές και ανεμίζοντας Ελληνικές σημαίες έγινε ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην ιστορική πόλη Lowell, Massachusetts.

Η πινακίδα έξω από το ημερήσιο Ελληνο-Αμερικάνικο Σχολείο στην διεύθυνση:
64 Broadway Street, Lowell 

Στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος παρευρέθηκαν ο κ. Αθανάσιος Μπαλέρμπας, Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας, Υπουργείο Εσωτερικών, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη κ. Στράτος Ευθυμίου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων κ. Βασίλειος Καυκάς, οι δύο Αντιπρόεδροι της Ομοσπονδίας, οι Πρώην Πρόεδροι κ.κ. Δημήτριος Τσούμπανος και Μιλτιάδης Αθανασόπουλος, ο πρώην Πρόεδρος της Παμακεδονικής κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος, και ο σύμβουλος της Ομοσπονδίας κ. Δημήτριος Σκάλκος, Δημοτικοί Σύμβουλοι της πόλης, ο Γερουσιαστής Edward Kennedy, Πρόεδροι των Ελληνικών Κοινοτήτων, Ιερείς της πόλης και αρκετός κόσμος.

Η πρώτη κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο των Ελληνικής καταγωγής πεσόντων.  Διακρίνονται μεταξύ άλλων οι: Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος, π. Νικόλαος Πελεκούδας, κ. Κώστας Τραβαγιάκης Α' Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας, κ. Αθανάσιος Μπαλέρμπας Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Ιθαγένειας, κ. Στράτος Ευθυμίου, Γενικός Πρόξενος, κ. Δημήτριος Τσούμπανος, πρώην Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, κ. Μιλτιάδης Αθανασόπουλος, πρώην Πρόεδρος Ομοσπονδίας, κ. Γεώργιος Παναγιωτόπουλος Β' Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας

Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε η Δοξολογία.  Μετά το τέλος της Δοξολογίας η δασκάλα των Ελληνικών Μαρία Μπούρα αναφώνησε τον πανηγυρικό της Ημέρας.  Ακολούθησαν απαγγελίες μαθητών του Σχολείου και χαιρετισμό έκανε ο κ. Αθανάσιος Μπαλέρμπας, Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας, Υπουργείο Εσωτερικών της Ελλάδος.

 


Στη συνέχεια άρχισε η πορεία προς το Δημαρχείο κάτω από τους ήχους της φιλαρμονικής του Λυκείου της πόλης.  Ακολούθησαν δύο στεφάνια που κατατέθηκαν στα δύο μνημεία, των πεσόντων Ελληνο-Αμερικάνων και των Ελλήνων Πρωτοπόρων.

Ο κ. κ. Αθανάσιος Μπαλέρμπας μπροστά στην Ελληνική σημαία.

Η πομπή έφτασε στο Δημαρχείο της πόλης όπου υψώθηκε η Ελληνική Σημαία, τιμής ένεκεν από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών.  Τους Εθνικούς Ύμνους έψαλλαν οι μαθητές του Ημερήσιου Σχολείου με τη συμμετοχή όλων.

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι: Στράτος Ευθυμίου, Γενικός Πρόξενος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και ο Μητροπολίτης Μεθόδιος. 

Ο Δήμαρχος κ. Sakhary Chau έδωσε βραβείο αναγνώρισης στον ιερέα της Αγίας Τριάδας π. Νικόλαο Πελεκούδα ενώ αντίγραφο από το proclamation (διακήρυξη) παρέλαβε ο Γενικός Γραμματέας.

Έχω έτοιμη τη βαλίτσα μου για την Καλαμάτα είπε ο Δήμαρχος της πόλης θυμίζοντας ότι στις 28 Απριλίου θα γίνει η αδελφοποίηση των δύο πόλεων Λόουελ – Καλαμάτα.


Την  επιμέλεια της παρέλασης και του προγράμματος εκτέλεσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων κ. Βασίλειος Καυκάς ο οποίος “επιστρατεύτηκε” την τελευταία στιγμή να βγάλει «τα κάστανα από τη φωτιά”.

Ο κ. Καυκάς έκλεισε τη γιορτή με τα ακόλουθα στην Ελληνική:

Κλείνοντας τη σημερινή γιορτή, τη γιορτή του Ελληνισμού εύχομαι Υγεία και Ευτυχία σε εσάς και στις οικογένειά σας.  Ειρήνη σε όλο το κόσμο.  Να σταματήσουν οι πόλεμοι και να συνετιστούν οι ηγέτες για ένα καλύτερο κόσμο.

Εμείς οι Έλληνες και Ελληνίδες έχουμε χρέος προς τους προγόνους μας, έχουμε χρέος και υποχρέωση να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας τις αξίες του Ελληνισμού.  Να προωθήσουμε την Ελληνική Γλώσσα, την Πίστη μας.

Ενδιαφερθείτε Φίλες και Φίλοι, κουνήστε το δακτυλάκι σας.  Μην επαναπαύεστε στον καναπέ σας, στις διακοπές σας.  Δεν νοείτε ότι είμαστε Έλληνες επειδή το λέει η ταυτότητά μας ή επειδή τρώμε σουβλάκι, σπανακόπιτα, μπακλαβά.  Δεν περισσεύει κανένας και καμία. 

Σας ευχαριστώ για την συμμετοχή σας σήμερα.  Πάρτε τις οικογένειές σας, τους γείτονες, τους φίλους, Έλληνες και ξένους.  Βάλτε το γαλάζιο και άσπρο, πάρτε τις σημαίες σας και ελάτε στην παρέλαση του Ελληνισμού της Νέας Αγγλίας την Κυριακή μετά το Ορθόδοξο Πάσχα, την 1η Μαΐου, 2022 στις 1:00μμ.  Eλάτε στην Boylston Street της Βοστώνης.  Εκεί θα δείτε και θα καμαρώστε τα παιδιά μας, θα δείτε φίλους και γνωστούς από όλοι την Νέα Αγγλία.  Εκεί θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ο Γενικός μας Πρόξενος, οι ηγέτες της Ομογένειας, οι φίλοι μας.

Βοηθήστε τις εκδηλώσεις με όποιο τρόπο μπορείτε.

Εσείς, Εμείς είμαστε ο Ελληνισμός.  Πρέπει να εργαστούμε και να συνεργαστούμε ποιο πολύ, έξυπνα και αποτελεσματικά.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Ζήτω Η Ελλάδα, Ζήτω ο Ελληνισμός

God Bless America.                       Thank you all.

 

Ακολούθησε μεσημεριανό φαγητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου