Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Ο Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε με κυρώσεις τον Σι Τζινπίνγκ αν βοηθήσει τη Ρωσία

 Σάββατο, 19 Μαρτίου, 2022

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε επικοινωνία με τον Κινέζο ομόλογό του κατά τη διάρκεια της οποίας του περιέγραψε «τις επιπτώσεις και τις συνέπειες», εάν το Πεκίνο παράσχει υλική στήριξη στη Ρωσία.

ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε με κυρώσεις τον Σι Τζινπίνγκ αν βοηθήσει τη Ρωσία | tovima.gr

Οπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν περιέγραψε στον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, κατά τη διάρκεια μιας βιντεοδιάσκεψης σήμερα «τις επιπτώσεις και τις συνέπειες», εάν το Πεκίνο παράσχει υλική στήριξη στη Ρωσία, την ώρα που επιτίθεται σε ουκρανικές πόλεις και αμάχους, έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο.

«Ο πρόεδρος υπογράμμισε τη στήριξή του για μια διπλωματική επίλυση της κρίσης. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης στη διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας προκειμένου να διαχειριστούν τον ανταγωνισμό μεταξύ των δύο χωρών μας», επισημαίνει ο Λευκός Οίκος σε ένα δελτίο τύπου.

Την ίδια ώρα, ένας Αμερικανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε στον Κινέζο ομόλογό του πως η Κίνα θα βρεθεί αντιμέτωπη με συνέπειες όχι μόνο εκ μέρους των ΗΠΑ, αλλά επίσης από τον ευρύτερο κόσμο, εάν το Πεκίνο προσφέρει υλική στήριξη στη Ρωσία στον πόλεμό της εναντίον της Ουκρανίας.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους σχετικά με τη διάρκειας σχεδόν δύο ωρών επικοινωνία μεταξύ Μπάιντεν και Σι, επισήμανε πως η συζήτηση μεταξύ των δύο ηγετών «ήταν άμεση, ουσιαστική και λεπτομερής».

«Θα δούμε τι αποφάσεις θα πάρει η Κίνα τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες», υπογράμμισε ο αξιωματούχος.

Σι Τζινπίνγκ: Ο πόλεμος δεν συμφέρει κανέναν

Ένας πόλεμος «δεν είναι προς το συμφέρον κανενός», δήλωσε σήμερα ο κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, στον αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Κατά τη διάρκεια αυτής της τηλεφωνικής συνομιλίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επρόκειτο να ζητήσει απο τον Σι να πάρει αποστάσεις από τον ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Σι τόνισε στον Μπάιντεν ότι συγκρούσεις και πόλεμοι, όπως όλα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, δεν είναι προς το συμφέρον κανενός, προσθέτοντας: «Η κρίση στην Ουκρανία είναι κάτι που δεν θέλουμε να δούμε».

Ο κινέζος πρόεδρος σημείωσε ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ πρέπει να καθοδηγήσουν τις διμερείς σχέσεις στο σωστό δρόμο και πως οι δύο πλευρές θα πρέπει επίσης να επωμιστούν τις δέουσες διεθνείς ευθύνες και να καταβάλλουν προσπάθειες για την παγκόσμια ειρήνη.

«Οι διμερείς σχέσεις δεν μπορούν να λειτουργούν στο στάδιο της στρατιωτικής αντιπαράθεσης. Η σύγκρουση και η αντιπαράθεση δεν είναι προς το συμφέρον κανενός. Η ειρήνη και η ασφάλεια είναι οι πιο ανεκτίμητοι θησαυροί της διεθνούς κοινότητας», δήλωσε συγκεκριμένα ο Σι, σύμφωνα με το CCTV.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου