Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Με απώλειες για 4η συνεχόμενη εβδομάδα η Wall Street

Σάββατο, 5 Μαρτίου, 2022

Δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Την τέταρτη συνεχόμενη πτωτική εβδομάδα έκλεισε σήμερα η Wall Street, η οποία και πάλι δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις εξελίξεις στην Ουκρανία, αλλά και τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, τα οποία συνηγορούν στην αλλαγή της πολιτικής της Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έχασε 0,53% στις 33.616 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,79% στις 4.328 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 1,66% στις 13.131 μονάδες.Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow Jones έχασε 1,30%, όπως και ο S&P 500, ενώ οι απώλειες του 5ημέρου για τον Nasdaq έφτασαν το 2,8%.Σε επίπεδο τίτλων τώρα η στρατηγική των αμυντικών μετόχων παραμένει κυρίαρχη, με τα χαρτοφυλάκια να αποστρέφονται τον κίνδυνο που εμπεριέχει η ρωσο-ουκρανική κρίση. Ο τραπεζικός κλάδος, αν και θα επωφεληθεί από τη διαφαινόμενη αύξηση των επιτοκίων από την Fed, σημείωσε απώλειες. Οι American Express και JPMorgan Chase κατέγραψαν πτώση άνω του 2%.Πάντως πέραν της επιφυλακτικότητας, ο ενεργειακός κλάδος εξακολούθησε σήμερα να προσφέρει κάποιες στηρίξεις, καθώς το αργό West Texas Intermediate έκλεισε με κέρδη 7% και πάνω από τα 115 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent έκλεισε κοντά στα 118 δολάρια. Σε αυτό το πλαίσιο, ο ενεργειακός κλάδος σημείωσε σημαντικά κέρδη. Η Occidental Petroleum ενισχύθηκε κατά 4%, ενώ η Diamondback Energy κέρδη 1,5%.Επίσης, η απόδοση στα αμερικανικά 10ετή ομόλογα μειώθηκε ελαφρώς στο 1,74%.Στα μάκρο της ημέρας, στο 3,8% υποχώρησε ο δείκτης ανεργίας στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο 2022, από 4% τον Ιανουάριο. Οι νέες θέσεις εργασίας ανήλθαν σε 678.000, άνω των εκτιμήσεων των αναλυτών, που έκαναν λόγο για 423 χιλ. νέες θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου