Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Ολυμιακός: Μεγάλη νίκη στο Μόναχο 98-88 την Μπάγερν

Σάββατο, 5 Μαρτίου, 2022

Αποφασιστικό βήμα για να «κλειδώσει» την τέταρτη θέση και το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ της Euroleague, έκανε ο Ολυμπιακό στο Μόναχο.

Ο Ολυμπιακός με ένα μοναδικό επιθετικό ρεσιτάλ, «άλωσε» τη Βαυαρία, επικρατώντας της Μπάγερν με 98-88 και είναι «αγκαλιά» με την πρόκριση στην οκτάδα. Στο 16-9 το ρεκόρ των Πειραιωτών.

Απίστευτος ρυθμός, «καυτός» Ντόρσεϊ

Όσον αφορά το ματς, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά στην επίθεση αλλά με πολλά προβλήματα στην άμυνα. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ξεκίνησε καυτός σκοράροντας το πρώτο καλάθι- και μάλιστα τρίποντο στο ματς, δείχνοντας πως είναι σε εξαιρετική βραδιά. Ο Βεζένκοφ σκόραρε από τη γραμμή της φιλανθρωπίας για το 0-4, ενώ ο Γουόλντεν με τρίποντο έκανε το 3-4.

Και οι δυο ομάδες είχαν απίστευτα ποσοστά ευστοχίας στο ξεκίνημα, με τον ομογενή γκαρντ του Ολυμπιακού να είναι συγκλονιστικός έχοντας 4/4 τρίποντα στην πρώτη περίοδο. Πολύ καλή εκκίνηση στο ματς έκανε και ο Γουόκαπ σκοράροντας 6 πόντους με δυο γκολ-φάουλ. Οι δυο ομάδες στην πρώτη περίοδο πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το «ξέσπασμα» του Ντόρσεϊ. Με το σκορ 8-8 ο Ολυμπιακός έκανε ένα σερί 7-0 και πήγε στο 8-15, ενώ Ρούμπιτ και Λούσιτς επανέφεραν την Μπάγερν στο 17-17.

Από εκεί και πέρα τροφοδοτήθηκαν οι ψηλοί των δυο ομάδων μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου, με τον Φαλ και τον Μάρτιν να σκοράρουν κυρίως με βολές, αλλά και στο χαμηλό ποστ, ενώ από την άλλη πήραν μπροστά οι Τόμας και Χάντερ για το 26-26. Ο Μάρτιν σκόραρε λίγο πριν το φινάλε για το 28-26 του Ολυμπιακού, όμως ο Γιάραμαζ με buzzer beater τρίποντο έβαλε μπροστά την Μπάγερν στο φινάλε της περιόδου με 29-28, όπου πρωταγωνίστησαν οι άμυνες.

Μεγάλη ευστοχία, τραγικές άμυνες και… Σλούκας

Στη δεύτερη περίοδο ήμασταν στο ίδιο έργο θεατές, με τις δυο ομάδες να είναι πολύ εύστοχες, οι άμυνες να «μπάζουν» και ο Ντόρσεϊ να συνεχίζει να κάνει… παπάδες. Το παιχνίδι με εκατέρωθεν καλάθια τόσο από την Μπάγερν όσο και από τον Ολυμπιακό πήγαινε με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ στο πρώτο πεντάλεπτο και το 36-38 με το καλάθι του Φαλ.

Από εκεί και πέρα όμως η Μπάγερν βρήκε ρυθμό από την άμυνα της και με ένα σερί 14-2 και πρωταγωνιστές τους Γιάμαραζ και Ρούμπιτ έκανε το σκορτ 50-40 και με 2.30 λεπτά να απομένουν για το ημίχρονο. Ο Μπαρτζώκας είδε την ομάδα του να μην παίζει άμυνα, πήρε τάιμ άουτ και έκτοτε στα τελευταία λεπτά οι Πειραιώτες με ένα σερί 10-3 και buzzer beater του Σλούκα που ζεστάθηκε και δημιούργησε για τους συμπαίκτες του πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 53-50.

Ασταμάτητος ο Ντόρσεϊ και επιτέλους… άμυνα

Η βραδιά του Ντόρσεϊ ήταν η σημερινή κάτι που φάνηκε από το πρώτο σουτ του ματς. Έτσι ξεκίνησε και στην τρίτη περίοδο με 3/3 βολές, κάνοντας το 53-53. Ωστόσο, ο πρώην ερυθρόλευκος Ρούμπιτ με 2/2 τρίποντα κράτησε μπροστά την Μπάγερν. Όχι για πολύ όμως με τον Ντόρσεϊ να σκοράρει με κάθε τρόπο και να φέρνει τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 59-60 χάρη σε 10 σερί πόντους του, φτάνοντας τους 25 πριν τα μισά της τρίτης περιόδου.

Εκεί ο Ολυμπιακός αποφάσισε να σκληρύνει την άμυνα του, έβγαλε συνεχόμενες άμυνες και στην επίθεση πέρα από τον Ντόρσεϊ πήρε πόντους και από τον Βεζένκοφ αλλά και τον Φαλ, αλλά και τον Παπανικολάου κάνοντας το σκορ 64-71. Η Μπάγερν σκόραρε με λέι απ του Χάντερ για το 66-71, όμως με φόλλου ο Βεζένκοφ απάντησε για το 66-73. Ωστόσο, ο Χίλιαρντ στα 15′ πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, κέρδισε τρεις βολές από τον Ντόρσεϊ, πέτυχε και τις τρεις για το 69-73 που ήταν και το σκορ της τρίτης περιόδου.

Με οδηγό την άμυνα και τους Σλούκα, Μάρτιν

Η Μπάγερν μετά τον Ολυμπιακό «έσφιξε» και εκείνη την άμυνα της, με αποτέλεσμα να δυσκολευτεί να βρει εύκολα καλάθια η ομάδα του Μπαρτζώκα. Οι Βαυαροί μείωσαν σε 71-73 με τυχερό φλότερ του Σίσκο, όμως ο Βεζένκοφ απάντησε με τρίποντο.

Ο Ολυμπιακός παρότι έπαιζε καλή άμυνα βρήκε τον μπελά του από τον Ρούμπιτ, ο οποίος με 5 πόντους ήταν η μοναδική απειλή με 6 λεπτά να απομένουν για τη λήξη. Ο Μάρτιν από την άλλη «έφθειρε» στην επίθεση και με καλάθι και φάουλ και κάρφωμα έκανε το 76-82, με τον Ολυμπιακό να έχει τον έλεγχο μεν του ματς, αλλά να μην μπορεί να το καθαρίσει.

Ο Χίλιαρντ με τρίποντο έκανε το 79-82, ενώ ο Λαρεντζάκης απάντησε και μαζί με κλέψιμο και κάρφωμα του ΜακΚίσικ ξέφυγε με 8 (79-87). Ο Ρούμπιτ κρατούσε μόνος του την Μπάγερν κοντά στο σκορ, όμως ο Μάρτιν συνέχισε να λειτουργεί εξαιρετικά με τον Σλούκα στην επίθεση, ο οποίος και δημιουργούσε, αλλά και σκόραρε για το 83-91 δυο λεπτά πριν το φινάλε.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να βγάζουν άμυνες, ο Μάρτιν είχε και 2/2 βολές για το 83-93, ο Λούσιτς το ίδιο, όμως ο Λαρεντζάκης με τρίποντο και ο Βεζένκοφ έκαναν το 85-98 βάζοντας τέλος στο ματς. Ο Χίλιαρντ με τρίποντο στα 40 δευτερόλεπτα έκανε το 88-98, σε ένα ματς όμως που είχε κριθεί με το τελικό σκορ να είναι 88-98 και τον Ολυμπιακό να είναι αγκαλιά πλέον με την πρόκριση, αλλά και φαβορί για την πρόκριση με πλεονέκτημα έδρας, ειδικά αν οι ρωσικές ομάδες στις 21 Μαρτίου αποκλειστούν από τη Euroleague.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου