Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

ΔΝΤ: Έκτακτο πακέτο βοήθειας ύψους 1,4 δισ. δολαρίων προς την Ουκρανία

Πέμπτη, 10 Μαρτίου, 2022

Σύμφωνα με την Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα η πρόταση κατατέθηκε και αναμένεται να εγκριθεί από το συμβούλιο του Ταμείου, την Τετάρτη

Οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία, οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία. Το μοτίβο διεθνώς συνεχίζεται και στη λίστα όσων αυξάνουν τη βοήθεια προς το Κίεβο προστέθηκε νωρίτερα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με την Κριστίνα Γκεοργκίεβα να ανακοινώνει τη δρομολόγηση πακέτου ύψους 1,4 δισ. δολαρίων.

«Σήμερα στείλαμε προς το συμβούλιο την πρόταση μας… 1,4 δισ. δολάρια βοήθειας προς την Ουκρανία, ώστε να μπορεί να διαχειριστεί το σοκ του πολέμου» δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Γκεοργκίεβα.

Ουσιαστικά το πακέτο που δρομολογείται απαντά στην αίτηση που είχε υποβάλει την περασμένη εβδομάδα το Κίεβο για την απελευθέρωση κονδυλίων από τη δεξαμενή του Rapid Financing Instrument του ΔΝΤ.

Το συμβούλιο αναμένεται να συζητήσει το θέμα αύριο, χωρίς να αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα στην έγκριση του.

Πάντως, η επικεφαλής του Ταμείου στάθηκε και στις διεθνείς οικονομικές επιπτώσεις από τον πόλεμο, όπως είναι ήδη ορατό στις τιμές της ενέργειας και των commodities. «Κοιτάζουμε επίσης το ζήτημα των οικονομικών συνεπειών για όλο τον κόσμο» σχολίασε.

Μάλιστα, προέβλεψε πως η κρίση θα επιταχύνει την ενεργειακή μετάβαση των οικονομιών, καθώς θα καταστήσει τα ορυκτά καύσιμα πιο ακριβά σε σχέση με τα εναλλακτικά μέσα.

Σε κοινή ανακοίνωση τους την περασμένη εβδομάδα, η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ) και ο Ντέιβιντ Μάλπας (της Παγκόσμιας Τράπεζας) δήλωσαν σοκαρισμένοι από τον πόλεμο και δεσμεύτηκαν να στηρίξουν με έκτακτα κονδύλια την Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου