Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

"Πέφτουν" οι μάσκες στη Νέα Υόρκη

 Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου, 2022

Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης καταργεί από σήμερα την υποχρεωτική χρήση της μάσκας

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης αποφάσισε την κατάργηση της μάσκας από σήμερα σε κλειστούς χώρους, κυρίως στα εμπορικά καταστήματα, τα εστιατόρια και τις επιχειρήσεις, ανταποκρινόμενη έτσι στην κούραση που έχει καταβάλει τους Αμερικανούς εξαιτίας των μέτρων κατά της πανδημίας και την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα βρίσκεται σε μείωση.

Την απόφαση ανακοίνωσε χθες η Δημοκρατική κυβερνήτρια Κάθι Χόκουλ.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης είναι η τέταρτη πολυπληθέστερη στη χώρα με 20 εκατομμύρια κατοίκους εκ των οποίων τα εννέα εκατομμύρια ζουν στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Ωστόσο, όπως εξήγησε η Χόκουλ, η μάσκα θα παραμείνει υποχρεωτική στα σχολεία, στα γηροκομεία και σε άλλες δομές φιλοξενίας και κράτησης. Επαφίεται εξάλλου στους δήμους –όπως σε αυτόν της Νέας Υόρκης– και στους ίδιους τους εμπόρους να αποφασίσουν εάν θα απαιτούν από τους δημότες και τους πελάτες τους να χρησιμοποιούν μάσκες.

Για παράδειγμα, στα μιούζικ χολ του Μπρόντγουεϊ, στο Μανχάταν, “διατηρούμε την υποχρέωση της χρήσης μάσκας και του πιστοποιητικού εμβολιασμού σε όλα τα θέατρα μέχρι τις 30 Απριλίου”, όπως είπε στο AFP η Σαρλότ Σεντ Μάρτιν που προεδρεύει της Broadway League, της ένωσης για τη θεατρική βιομηχανία του Broadway.

Επίσης η μάσκα θα παραμείνει υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς –τα τρένα, στον υπόγειο σιδηρόδρομο, τα λεωφορεία, τα αεροπλάνα– που υπάγονται στην ομοσπονδιακή νομοθεσία.

Την άνοιξη του 2020 η πόλη της Νέας Υόρκης έγινε το επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ με τους νεκρούς από covid να μεταφέρονται σε φορτηγά ψυγεία στους ερημωμένους δρόμους παραπέμποντας σε ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Η μεγαλούπολη μετράει τουλάχιστον 38.000 νεκρούς από την νόσο κατά τα τελευταία δύο χρόνια.

Στη Νέα Υόρκη υπάρχουν πολύ περισσότεροι εμβολιασμένοι σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα.

Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης μαζί με της Καλιφόρνιας, του Όρεγκον, του Νιού Τζέρσι, του Κονέκτικατ, του Ντέλαγουερ και του Ιλινόις είναι οι πολιτείες εκείνες όπου κυβερνούν Δημοκρατικοί και οι οποίες από την Δευτέρα ανακοινώνουν την άρση της χρήσης της μάσκας σε κλειστούς χώρους και/ ή σε σχολεία αρχής γενομένης από αυτή την εβδομάδα και μέχρι τον Μάρτιο.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου