Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Πετρέλαιο: Υποχωρεί η τιμή του από τα υψηλά επταετίας

Μετά από την είδηση πως μέρος των ρωσικών στρατευμάτων επιστρέφει στη βάση του, μια κίνηση που θα μπορούσε να αποκλιμακώσει την ένταση μεταξύ Μόσχας και Δύσης

Από τα υψηλά επταετίας υποχώρησε η τιμή του πετρελαίου, μετά από την είδηση πως μέρος των ρωσικών στρατευμάτων επιστρέφει στη βάση του, μια κίνηση που θα μπορούσε να αποκλιμακώσει την ένταση μεταξύ Μόσχας και Δύσης.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλέστηκε το υπουργείο Άμυνας ότι ενώ συνεχίζονταν οι ασκήσεις μεγάλης κλίμακας σε ολόκληρη τη χώρα, ορισμένες μονάδες των νότιων και δυτικών στρατιωτικών περιοχών ολοκλήρωσαν τις ασκήσεις τους και άρχισαν να επιστρέφουν στη βάση.

Η τιμή του αργού Brent σημείωσε πτώση κατά 4,29 δολάρια, ή 4,5% στα 92,19 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του αργού WTI υποχώρησε κατά 4,63 δολάρια, ή 4,9% στα 90,82 δολάρια το βαρέλι.

Και οι δύο πετρελαϊκοί δείκτες (Brent, WTI)  έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2014 τη Δευτέρα, με το Brent να αγγίζει τα 96,78 δολάρια και το WTI να φτάνει τα 95,82 δολάρια. Η τιμή του Brent αυξήθηκε κατά 50% το 2021, καθώς ανακάμπετει η παγκόσμια ζήτηση.

Η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας δήλωσε την Τρίτη ότι μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι πολύ πιθανή, αν και ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συμφώνησαν σε μια κλήση τη Δευτέρα ότι υπήρχε ένα κρίσιμο παράθυρο για διπλωματία.

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης την εξέλιξη των συνομιλιών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας της Τεχεράνης.Μια θετική εξέλιξη θα ήταν η άρση των αμερικανικών κυρώσεων που επέτρεπε η παραγωγή του Ιράν να ενισχύσει την παγκόσμια προσφορά πετρελαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου