Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Χώρες καλούν τους πολίτες να εγκαταλείψουν την Ουκρανία μετά την εκκένωση της πρεσβείας των ΗΠΑ

 Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου, 2022

Μειώνει την διπλωματική της παρουσία η Ρωσία ενώ το Κίεβο ζητά ψυχραιμία και αποφυγή κινήσεων πανικού.

Παρά τις εκκλήσεις του Κιέβου για ψυχραιμία και αποφυγής κινήσεων που σπέρνουν τον πανικό, η απόφαση των ΗΠΑ για εντολή απομάκρυνσης όλου του μη απαραίτητου προσωπικού της πρεσβείας της στην Ουκρανία φαίνεται να στέλνει ένα εντελώς διαφορετικό μήνυμα

Μάλιστα, πριν ανακοινωθεί η απόφαση της Ουάσιγκτον, τα υπουργεία εξωτερικών σειράς χωρών της Δύσης εξέδιδαν συστάσεις στους πολίτες τους να εγκαταλείψουν την Ουκρανία ενώ και η Ρωσία μειώνει στο ελάχιστο την διπλωματική της εκπροσώπηση στο Κίεβο. 

Οι ΗΠΑ είχαν δώσει εντολή απομάκρυνσης των οικογενειών των εργαζόμενων στην αμερικανική πρεσβεία πριν μερικές εβδομάδες, καθώς όμως οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών επιμένουν πως η ρωσική εισβολή παραμένει ένα ισχυρό ενδεχόμενο, αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα. 

  
360p geselecteerd als afspeelkwaliteit
Remaining Time 0:00
 

Αμερικανοί αξιωματούχοι, οι οποίοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας στο Associated Press ανέφεραν ότι ένας περιορισμένος αριθμός διπλωματών  ενδέχεται να μεταφερθεί στη δυτική πλευρά της Ουκρανίας, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, σύμμαχο του ΝΑΤΟ, ώστε οι ΗΠΑ να μπορέσουν να διατηρήσουν διπλωματική παρουσία στη χώρα. Οι υπόλοιποι θα αποχωρήσουν.  

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον Ύπατο Εκπροσωπο της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, οι διπλωματικές αποστολές της ΕΕ, παραμένουν ανοιχτές. 

Huffpostgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου