Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

«Πράσινο φως» από Ελισάβετ για «βασίλισσα Καμίλα»

 Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου, 2022

ΛΟΝΔΙΝΟ. Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ εξέφρασε το Σάββατο την υποστήριξή της στο να γίνει η δούκισσα της Κορνουάλης βασίλισσα Καμίλα – χρησιμοποιώντας ένα ειδικό μήνυμα της Platinum Jubilee για να λάβει μια σημαντική απόφαση για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της βρετανικής μοναρχίας.

Σε δηλώσεις που έκανε την παραμονή της 70ής επετείου από την άνοδό της στο θρόνο, η μονάρχης εξέφρασε την «ειλικρινή επιθυμία» η Καμίλα να είναι γνωστή ως «βασίλισσα σύζυγος» όταν ο μεγαλύτερος γιος της Κάρολος, ο πρίγκιπας της Ουαλίας, τη διαδεχθεί όπως αναμένεται στον θρόνο. Δίνοντας την ευλογία της, η δημοφιλής και αξιοσέβαστη ηγεμόνας προσδίδει ειδικό βάρος στην κίνηση αυτή.

«Οταν, στο πλήρωμα του χρόνου, ο γιος μου Κάρολος γίνει βασιλιάς, ξέρω ότι θα δώσετε σε αυτόν και την σύζυγό του Καμίλα την ίδια υποστήριξη που δώσατε σε μένα», έγραψε η μονάρχης. «Και είναι η ειλικρινής επιθυμία μου ότι, όταν έρθει εκείνη η ώρα, η Καμίλα θα είναι γνωστή ως βασίλισσα σύζυγος, καθώς θα συνεχίσει τη δική της υπηρεσία αφοσίωσης».

Το μήνυμα κλείνει μια εκκρεμότητα που πλανάται στον Οίκο των Ουίνδσορ από το διαζύγιο του Καρόλου με τη δημοφιλή πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Χρειάστηκαν χρόνια για να συγχωρήσουν πολλοί στη Βρετανία τον Κάρολο, τον άνδρα του οποίου η ομολογηθείσα απιστία προκάλεσε τόσο πόνο στην «πριγκίπισσα του λαού» πριν εκείνη πεθάνει σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι το 1997. Ομως η στάση της κοινής γνώμης μαλάκωσε μετά τον γάμο του Καρόλου με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς το 2005 και την ανάδειξή της σε δούκισσα της Κορνουάλης.

Αν και η Καμίλα έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διάλυση του πρώτου γάμου του Καρόλου, το προσγειωμένο στυλ και η αίσθηση του χιούμορ της κέρδισαν τελικά πολλούς Βρετανούς. Η ζεστασιά της μαλάκωσε τις σκληρές πλευρές του Καρόλου και τον έκανε να φαίνεται πιο προσιτός, αν όχι πιο ευτυχισμένος, καθώς έκοβε κορδέλες, παρέδιδε πλακέτες και περίμενε την ευκαιρία του να ανέλθει στο βασιλικό θρόνο.

Κατά την περίοδο του γάμου τους, οι βασιλικοί σύμβουλοι είχαν υποδείξει ότι η Καμίλα δεν ήθελε να την αποκαλούν βασίλισσα και «προτίθετο» να είναι γνωστή ως πριγκίπισσα σύζυγος – κάτι που έγινε για πρώτη φορά στη βρετανική Ιστορία. Αλλά η προσεκτική χρήση της λέξης «προτίθεμαι» οδήγησε στην πιθανότητα αλλαγής αργότερα.

Η κίνηση αυτή θεωρείται ως μια προσπάθεια να διασφαλιστεί μια ομαλή μετάβαση στο μέλλον, καθώς η βασίλισσα διανύει το λυκόφως της βασιλείας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου