Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Θετικά τα αποτελέσματα της συνάντησης αγροτών Ν. Ηλείας, Βουλευτών και Αντιπεριφερειάρχη με Βορίδη


Πέμπτη, 16 Ιουλίου, 2020



Όσοι αγρότες ζημιώθηκαν από τον COVID θα αποζημιωθούν!

Καρπούζι, πατάτες, σταφίδα, φράουλες και ελιές στο επίκεντρο

Ιδιαίτερα ουσιαστική ήταν η σημερινή συνάντηση της διοίκησης της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας και άλλων συνεταιριστικών οργανώσεων της Ηλείας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μάκη Βορίδη, και τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Θεόδωρου Βασιλόπουλου, και σύσσωμων των Βουλευτών του Ν. Ηλείας, ήτοι της Δρ. Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, του κ. Κωνσταντίνου Τζαβάρα, του κ. Ανδρέα Νικολακόπουλου, του κ. Διονύση Καλαματιανού και του κ. Μιχάλη Κατρίνη.
Στη σύσκεψη τέθηκε το ζήτημα της αποζημίωσης των παραγωγών για το ισχυρό πλήγμα που έχουν δεχθεί λόγω του COVID-19 οι καλλιέργειες της πατάτας και θα δοθούν 4,5 εκατομμύρια ευρώ σε όλη την Νότια Ελλάδα, ώστε να καλυφθούν οι ζημίες αυτές, όπως ενημέρωσε ο κ. Υπουργός, ενώ θα διευκρινιστεί αν θα δοθούν βάσει στρεμματικής ενίσχυσης μόλις ολοκληρωθεί το ΟΣΔΕ.
Αποζημιώσεις θα δοθούν και για τις ζημίες στην καλλιέργεια καρπουζιού. Περαιτέρω διευκρινήσεις για το εύρος της ζημίας και των αντίστοιχων αποζημιώσεων, θα δοθούν σε νέα συνάντηση που θα ακολουθήσει σε περίπου 20 ημέρες.
Θετική ήταν η απάντηση του Υπουργού και σε σχέση με την αναδιάρθρωση της κορινθιακής σταφίδας, ενώ θα υπάρξει σχετική ενημέρωση από τον κ. Υπουργό μέχρι 31 Δεκεμβρίου, όπου θα έχει διευκρινιστεί αν η αναδιάρθρωση θα πραγματοποιηθεί εντός του 2021 ή αργότερα.

Θα γίνει, επιπλέον, σύσκεψη και ενημέρωση για την νέα ΚΑΠ, καθώς και για την νέα στρατηγική για τη βιοποικιλότητα με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, κ. Κωνσταντίνο Μπαγινέτα, και υπηρεσιακούς παράγοντες στον Ν. Ηλείας.
Συνάντηση από τον κ. Υπουργό ζήτησαν, δε, οι Βουλευτές και θα έχουμε θετικά αποτελέσματα και για το θέμα των ελαιοπαραγωγών και των φραουλοπαραγωγών.
Φύγαμε με ικανοποίηση και θα αποζημιωθούν όσοι ζημιώθηκαν από τον κορονοϊό. Για πρώτη φορά βλέπουμε την κατανόηση και άμεση αντιμετώπιση του Υπουργείου, με τον Υπουργό να είναι ενημερωμένος και πλήρως κατατοπισμένος για τα αγροτικά ζητήματα του Νομού και από τις εισηγήσεις των Βουλευτών πριν από την συνάντηση.
ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου