Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again.

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020

Κορωνοϊός: Οι ευθύνες των νέων για τη διάδοση του ιού FAZ

Σάββατο, 25 Ιουλίου, 2020

Nεαρόκοσμος σε μπαρ της Βαρκελώνης. Αλλοι είναι προσεκτικοί, άλλοι όχι (φωτ. REUTERS).
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Κορωνοϊός
Ερευνα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, την οποία επικαλείται η γερμανική εφημερίδα FAZ, αναφέρει ότι ο κορωνοϊός στη Γερμανία διαδίδεται κυρίως στις ηλικιακές κατηγορίες 15-34, λόγω της συμπεριφοράς των ατόμων που ανήκουν σε αυτές. Το άρθρο επισημαίνει ότι οι εικόνες νέων που βρίσκονταν στα πάρκα σε μεγάλους κύκλους, ώστε να μπορούν να συζητούν τηρώντας ταυτόχρονα τις αποστάσεις, ανήκουν στο παρελθόν.
«Πλέον, έχουμε τις εικόνες Γερμανών τουριστών από το Μπάλερμαν, στη Μαγιόρκα, το οποίο οι Αρχές έκλεισαν, αντιδρώντας με ταχύτητα. Στη γερμανική καθημερινότητα έχουμε νεαρούς επαγγελματίες με γυρισμένα τα πουκάμισα, σε διάθεση χαλάρωσης μετά τη δουλειά, να κρατούν μπίρες στα χέρια και να συνωστίζονται χωρίς μάσκες και χωρίς καμία τήρηση απόστασης. Στις πλατείες διοργανώνονται μεγάλα πάρτι – και ο λόγος που δεν γίνονται σε κλαμπ είναι ότι αυτά παραμένουν ακόμα κλειστά», σημειώνει ο συντάκτης. Την ώρα κατά την οποία οι ηλικιωμένοι εξακολουθούν να προφυλάσσονται, οι ηλικιακές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν μικρότερους κινδύνους επιδεικνύουν τη μεγαλύτερη αδιαφορία για τους κανόνες αποστασιοποίησης.
Η ίδια λογική κυριαρχεί στο Λουξεμβούργο, όπου ο μέσος όρος ηλικίας των ατόμων που προσβάλλονται από κορωνοϊό έχει πέσει, πλέον, στα 35 χρόνια.
Η διαχείριση του κορωνοϊού είναι ένα σύνολο λεπτών ισορροπιών, καθώς μια συνεχιζόμενη καραντίνα θα οδηγούσε σε νέα υποτροπή της κρίσης ψυχικής υγείας. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να πει κανείς ότι η νέα αίσθηση κοινότητας, που στην αρχή ελέχθη ότι δημιουργείται λόγω κορωνοϊού, δεν υπάρχει πλέον. «Είναι σαφές ότι όσα λέγονταν για τη μεγάλη κοινωνική συσπείρωση ήταν ανοησίες», σημειώνει ο αρθρογράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου