Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Πώς θα απαλλαγείτε από τα έντομα με τον πιο φυσικό τρόπο


Τετάρτη, 29 Ιουλίου, 2020


Ταλκ για τις σφήκες και τις μέλισσες. Το ταλκ θεωρείται ότι είναι αποτελεσματικό ενάντια στις σφήκες και τις μέλισσες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να απλώσετε μια μικρή ποσότητες σε διάφορα σημεία της βεράντας ή του κήπου.
Αγγούρι και ξύδι για τα μυρμήγκια. Για να αποφύγετε την επέλαση των μυρμηγκιών στην κουζίνα δοκιμάστε το εξής τρικ: κόψε ένα αγγούρι σε φέτες και άπλωσε τες σε διάφορα σημεία στο πάτωμα, κοντά στην “πύλη εισόδου” των μυρμηγκιών στο σπίτι (π.χ. το κάτω μέρος του παραθύρου ή μια χαραμάδα στην μπαλκονόπορτα). Τα μυρμήγκια αν και αγαπούν οτιδήποτε φαγώσιμο μισούν το αγγούρι και δεν θα πλησιάσουν! Μια άλλη λύση, εάν έχουν ήδη βρει τον τρόπο να τρυπώσουν στην κουζίνα είναι να περάσετε με λευκό ξύδι τους πάγκους, το πάτωμα και τις επιφάνειες από όπου μπορεί να περάσουν. Απλά ρίξτε λευκό ξύδι σε ένα μπουκάλι με σπρέι και ψεκάστε. Τα μυρμήγκια θα εξαφανιστούν.
Φλούδες εσπεριδοειδών για τις αράχνες. Αφαιρέστε τη φλούδα από οποιοδήποτε εσπεριδοειδές (πορτοκάλι, μανταρίνι, λεμόνι κ.λπ.) και τρίψτε τις επιφάνειες όπου μπορεί να στήσουν τον ιστό τους αράχνες (π.χ. γωνίες σε ράφια και βιβλιοθήκες ή περβάζια παραθύρων). Το αιθέριο έλαιο που βγαίνει από τη φλούδα όχι μόνο θα διώξει τις αράχνες, αλλά επιπλέον θα λειτουργήσει σαν φυσικό αρωματικό χώρου! Bonus: το έλαιο αυτό φροντίζει και θρέφει φυσικά τις ξύλινες επιφάνειες, οπότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε χωρίς φόβο στα έπιπλα.
Αρωματικά φυτά. Τα έντομα και τα ζουζούνια έχουν κάνει αποικίες στον κήπο; Φυτέψτε ανάμεσα στις γλάστρες και τα λουλούδια σας μερικά φυτά που δρουν σαν φυσικά εντομοαπωθητικά, αφού τα περισσότερα ενοχλητικά έντομα δεν αντέχουν να βρίσκονται κοντά τους. Τέτοια είναι το κρεμμύδι, το σκόρδο, ο δυόσμος, ο βασιλικός και η δάφνη. Όχι μόνο θα εμπλουτίσουν τις καλλιέργειές σας, αλλά θα αρωματίσουν όμορφα το χώρο ενώ μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και στη μαγειρική!
Αντικουνουπικά κεριά σιτρονέλλας. Η σιτρονέλλα θεωρείται ένα από τα πιο αποτελεσματικά φυτικά εντομοαπωθητικά. Βάλτε μερικά κεριά με αιθέριο έλαιο σιτρονέλλας στο μπαλκόνι ή τον κήπο και για να απολαύσετε τις καλοκαιρινές βραδιές χωρίς ενοχλητικά τσιμπήματα από τα κουνούπια. Μπορείτε και να φτιάξετε και μόνοι σας αντικουνουπικά κεριά, λιώνοντας υπολείμματα από διάφορα κεριά, προσθέτοντας λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο σιτρονέλλας και ρίχνοντάς τα μέσα σε χαμηλά γυάλινα βάζα ή άδειες κονσέρβες. Εκτός από τη σιτρονέλλα, τα κουνούπια δεν αγαπούν επίσης τα αιθέρια έλαια της κανέλας, του γερανιού και του δυόσμου.
Εντομοαπωθητική λοσιόν με βανίλια. Σε ένα φλιτζάνι νερό ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη βανίλιας (βανιλίνη). Ανακατέψτε καλά και βάλτε το σε ένα μπουκάλι με σπρέι. Ψεκάστε με αυτό τα σημεία του σώματος που είναι ακάλυπτα και θα γλυτώσετε τα τσιμπήματα από τα κουνούπια! Επιπλέον, θα μυρίζετε όμορφα!
Σαπουνόνερο ενάντια στις κατσαρίδες. Και μόνο η θέα μιας κατσαρίδας μπορεί να σας χαλάσει τη διάθεση; Η αλήθεια είναι ότι αυτό συμβαίνει σε πολλούς! Μια απλή λύση για να εξολοθρεύσετε τον απρόσκλητο επισκέπτη είναι να ψεκάσετε απευθείας την κατσαρίδα με νερό στο οποίο έχεις διαλύσει σαπούνι. Θέλει, βέβαια, θάρρος για να την πλησιάσει κάποιος τόσο πολύ, αλλά με κάποιο τρόπο θα πρέπει να την εξοντώσετε, σωστά;
Barbeque χωρίς απρόκλητους επισκέπτες. Εάν ψήνετε στον κήπο ή την βεράντα και τα έντομα έχουν μαζευτεί γύρω, ζαλισμένα από τις μυρωδιές, ρίξτε απευθείας πάνω στα κάρβουνα κλαδιά δεντρολίβανου και φασκόμηλου. Το άρωμά τους θα τα διώξει από το τραπέζι σας.
Ο φωτισμός που απωθεί τα έντομα. Αν και συνήθως τα έντομα έλκονται από τις λάμπες και γενικά τις πηγές φωτισμού, υπάρχει ένα είδος το οποίο φαίνεται να μην πολυσυμπαθούν! Πρόκειται για τις λάμπες τύπου LED. Εάν αντικαταστήσετε τα φώτα που έχεις στη βεράντα ή τον κήπο σας με τύπου LED, τότε και θα κάνετε οικονομία στην κατανάλωση ρεύματος και δεν θα προσελκύονται τα κουνούπια που απωθούνται από το φωτισμό που παράγεται από αυτού του είδους τις λάμπες.
Πηγή: Madamefigaro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου