Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Τα σμυρνέικα τραγούδια στο εξωκλήσι του απόδημου Ελληνισμού στα Μακρίσια


Παρασκευή, 31 Ιουλίου, 2020


ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ  ΣΤΟΥΣ  ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ  ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ  Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΝΝΗ ΤΩΝ ΜΑΚΡΙΣΙΩΝ – H ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΡΩΓΟΣ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Στους γιατρούς και τους νοσηλευτές θα είναι αφιερωμένη η γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού στον Αγιάννη των Μακρισίων στις 9 Αυγούστου όπου φέτος κλείνει τα τριάντα χρόνια ζωής.
Ένα τρίωρο μουσικό πρόγραμμα με σμυρνέικά τραγούδια αφιερωμένα στους ανθρώπους που έδωσαν τα πάντα, ακόμα και την ζωή τους σε χώρες του εξωτερικού, με γνωστούς καλλιτέχνες να τα ερμηνεύουν.            Μία γιορτή την ευθύνη της οποίας έχει γνωστός καλλιτέχνης Γιάννης Τζουανόπουλος με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος να στέκεται αρωγός στην δράση αυτή που προάγει πολιτισμό.
Η Μαρία Σουλτάτου και η Μαρία Γράμψα θα είναι δύο από τις ερμηνεύτριες που με την μαγευτική τους φωνή θα αποδώσουν τραγούδια που υμνούν τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, οι οποίοι  στην πανδημία του κορονοϊού ήταν στην πρώτη γραμμή,  μην υπολογίζοντας την σωματική κόπωση προκειμένου να σώσουν ανθρώπινες ζωές.
Για πάνω από μία ώρα ο Πασχάλης Αρβανιτίδης μέσα από γνωστά τραγούδια θα διασκεδάσει  όλους όσους θα βρεθούν το βράδυ της  9ης Αυγούστου στο εκκλησάκι του απόδημου Ελληνισμού.
Αρωγός η περιφέρεια  
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Νίκος Κοροβέσης κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχωρήθηκε στα Μ.Μ.Ε  αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της εκδήλωσης τονίζοντας πως πλέον αποτελεί ένα θεσμό που ξεπερνάει τα σύνορα της Ηλείας με Πανελλαδική και παγκόσμια απήχηση.
“Είναι επιθυμία του ίδιου μας του περιφερειάρχη  του Νεκτάριου του Φαρμάκη να πραγματοποιούμε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.
Ο Γιάννης ο Τζουανόπουλος έχει δώσει δείγματα γραφής. Είμαστε δίπλα του και θα είμαστε δίπλα σε κάθε τέτοια εκδήλωση που  προάγει το πολιτισμό. Εκδηλώσεις που έχει ανάγκη όσο ποτέ ο τόπος, τόσο  για να τονωθεί η τοπική οικονομία όσο και για να υπάρχει ανάταση στην ψυχολογία των συμπολιτών μας καθώς επίσης και για να δοθεί ένα κίνητρο σε Έλληνες τουρίστες ή και από το εξωτερικό ώστε  να επισκεφθούν την περιοχή και να απολαύσουν μία υπέροχη βραδιά.
Είναι προς τιμή του κυρίου Τζουανόπουλου ότι η βραδιά αυτή θα είναι αφιερωμένη στο Έλληνα γιατρό και νοσηλευτή. Στους γιατρούς και τους νοσηλευτές αυτούς που κράτησαν την Ελλάδα στα δύσκολα και στα δύσκολα που έρχονται θα είναι παρόντες. Γι’ αυτό και εμείς είμαστε δίπλα σε τέτοιες εκδηλώσεις κοινωνικές και  σε τέτοιες δραστηριότητες”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κοροβέσης…
Γ. Τζουανόπουλος :”Αλησμόνητες βραδιές”
Ο γνωστός καλλιτέχνης Γιάννης Τζουανόπουλος μίλησε για την απήχηση της γιορτής αυτής σε όλο τον κόσμο, τις αλησμόνητες βραδιές όπου οι κορυφαίοι καλλιτέχνες από τον Αγιάννη έστειλαν το μήνυμα του πολιτισμού σε κάθε σημείο του πλανήτη όπου υπάρχουν Έλληνες…
“Φέτος που η γιορτή του απόδημου Ελληνισμού κλείνει  τα τριάντα χρόνια δεν μπορούν να γίνουν μεγάλες εκδηλώσεις που να θυμίζουν και τις κορυφαίες που έχουν γίνει στον Αγιάννη λόγω του κορονοϊού.
Γιατί στον Αγιάννη έχουν γίνει εκδηλώσεις που δεν έχουν γίνει πουθενά αλλού. Είναι πλέον κορυφαία  γιορτή για την Ελλάδα αλλά και με παγκόσμια προβολή, αφού έως τώρα έχουμε δέκα διακρίσεις από μεγάλες χώρες όπως η Ρωσία, ο Καναδάς, η Αμερική, η Γερμανία και η Αυστραλία. Με τίμησαν όλες αυτές οι χώρες.
Θα έχουμε ένα μικρό πρόγραμμα με τραγούδια παραδοσιακά Σμυρνέϊκα και λαϊκά που αναφέρονται στους γιατρούς που θα ερμηνεύσουν η Μαρία Σουλτάτου και η Μαρία η Γράμψα. Πέρα από την αναφορά που κάνουμε στην φονική πυρκαγιά του Αυγούστου με το τραγούδι της φωτιάς που κάθε φορά το ερμηνεύσει και διαφορετική τραγουδίστρια, θα έχουμε ένα μικρό αφιέρωμα στο Κώστα Βίρβο, στο Μίκη Θεοδωράκη όπως πάντα με αφορμή και τα γενέθλιά του.
Ο Πασχάλης Αρβανιτίδης θα μας κάνει να χαμογελάσουμε κάτι που έχουμε ανάγκη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Θα κρατήσει το πρόγραμμα του μία ώρα και θα δούμε πως θα χωρέσουν όλα γιατί μετά θα έχουμε και λαϊκό πάλκο για να συμμετέχει ο κόσμος, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο γνωστός καλλιτέχνης.
Ο κύριος Τζουανόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά  στην γιορτή που έγινε τον Αύγουστο του 1999 όπου όλοι μεγάλοι συνθέτες της χώρας και οι ερμηνευτές συναντήθηκαν στο εξωκλήσι του απόδημου Ελληνισμού σε μία “ανεπανάληπτη”, όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος, βραδιά.
Επίσης μίλησε για το βιβλίο που ετοιμάζει με τα παραλειπόμενα των εκδηλώσεων που έχουν γίνει τα τριάντα αυτά χρόνια και  αναφέρονται στο βιβλίο που έχει εκδώσει το “Ευγενίδειο Ίδρυμα”.
Στόχος για την χρονιά  που έρχεται είναι η συναυλία της θάλασσας να αποκτήσει και πάλι την θέση  που της ανήκει στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, αφού φέτος λόγω των ειδικών συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί.
ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου