Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Σε ιστορικά υψηλό επίπεδο ανήλθε η τιμή του χρυσού


Τρίτη, 28 Ιουλίου, 2020


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η τιμή του χρυσού κατέγραψε τη Δευτέρα άλμα σε ιστορικά υψηλό επίπεδο λόγω της αβεβαιότητας που προκαλεί η επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και η υποχώρηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου, με τις χρηματιστηριακές αγορές να κινούνται πτωτικά πριν από την ανακοίνωση μιας σειράς εταιρικών αποτελεσμάτων.
Ο χρυσός σημείωσε άλμα 1,6% ξεπερνώντας τα υψηλά επίπεδα του 2011 και πλησιάζοντας τα 2.000 δολάρια την ουγγιά. Το ασήμι ενισχύθηκε κατά 7,5%.
Μια σειρά από παράγοντες επηρεάζουν τις αγορές, σχολίασε υψηλόβαθμο στέλεχος της BNP Paribas Wealth Management στη Σιγκαπούρη, από τις εντάσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου έως ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού.
Οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές έχασαν μέρος της δυναμικής τους την περασμένη εβδομάδα, αφού η Ουάσιγκτον ζήτησε να κλείσει το προξενείο της Κίνας στο Χιούστον, με αποτέλεσμα το Πεκίνο να ζητήσει να κλείσει το αμερικανικό προξενείο στη Τσενγκντού.
Αυτό προστίθεται στην αβεβαιότητα που προκαλούν οι διαμάχες αναφορικά με το εμπόριο, την τεχνολογία, το Χονγκ Κονγκ και τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι οποίες έχουν οδηγήσει τις σχέσεις των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του Κόσμου στο χαμηλότερό τους επίπεδο εδώ και δεκαετίες, σχολιάζει το «Associated Press».
Οι επενδυτές είναι, επίσης, ιδιαίτερα ανήσυχοι από την αύξησης του αριθμού των απολύσεων λόγω της οικονομικής δυσχέρειας που έχει προξενήσει η πανδημία και το κλείσιμο όλο και περισσότερων επιχειρήσεων. Την ίδια στιγμή, τα ειδικά επιδόματα ανεργίας εξαιτίας του κορωνοϊού είναι προγραμματισμένο να κοπούν την επόμενη εβδομάδα, ενώ το Κογκρέσο δεν έχει λάβει ακόμα την τελική του απόφαση για τυχόν επέκτασή τους, παρά το γεγονός πως Λευκός Οίκος και Ρεπουμπλικανοί στη Γερουσία επέτυχαν «μία συμφωνία επί της αρχής» για το επόμενο πακέτο βοήθειας κατά των οικονομικών συνεπειών της Covid-19, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Ο Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μαρκ Μέντοους δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Καπιτώλιο, ότι η νομοθετική πρόταση (της Γερουσίας) είχε μία σειρά από ζητήματα, τα οποία ο ίδιος ελπίζει ότι θα επιλυθούν «μέσα στις επόμενες ώρες», ενώ το νέο πακέτο αναμενόταν ότι θα δημοσιοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας.
Οι ευρωπαϊκές μετοχές περιόρισαν κάπως τις αρχικές τους απώλειες ύστερα από την ανακοίνωση στοιχείων από τη Γερμανία που έδειξαν βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, αλλά συνέχισαν να υφίστανται πιέσεις. Οι μετοχές ταξιδιών και αναψυχής σημείωσαν πτώση σχεδόν 2,5%, με τις μετοχές αεροπορικών εταιρειών και τουριστικών ομίλων, όπως της TUI, της Easyjet, και της IAG, ιδιοκτήτριας της British Airways, να σημειώνουν πτώση μεταξύ 7,5% και 12% αφού η Βρετανία επέβαλε καραντίνα 14 ημερών σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Ισπανία, όπου τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται και πάλι.
Ο δείκτης δολαρίου σημείωσε πτώση 9,5% στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν δύο ετών ενώ το ευρώ ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 0,5% στο υψηλό 22 μηνών του 1,1725 δολαρίου.
Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου