Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Ταλαιπωρία ομογενών για τον κωδικό QR στους ενδιάμεσους σταθμούς






Φωτ. αρχείου: Αφιχθέντες ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο LaGuardia Airport στην Νέα Υόρκη, Πέμπτη, 25 Ιουνίου, 2020. (AP Photo/Kathy Willens)

 Του Χριστόδουλου Αθανασάτου     
Πρόκειται για μια φόρμα η οποία είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση travel.gov.gr, στην οποία θα πρέπει να δοθεί, μεταξύ άλλων, ο κωδικός της πτήσης προς την Ελλάδα, η διεύθυνση διαμονής και τα στοιχεία επικοινωνίας, όπως επίσης και η περιοχή στην οποία διέμενε ο ταξιδιώτης έως και 14 ημέρες πριν από το ταξίδι του στην πατρίδα.
Η συμπλήρωση τού εν λόγω εγγράφου μπορεί να γίνει οποτεδήποτε έως και 24 ώρες πριν την πτήση, προκειμένου ο ταξιδιώτης να είναι καλυμμένος και να μην αντιμετωπίσει κυρώσεις ή ακόμη και απαγόρευση επιβίβασης.
Ομως, σημαντικό στοιχείο είναι ο ειδικός κωδικός (QR Code), ο οποίος παραλαμβάνεται ηλεκτρονικά την ημέρα της προγραμματισμένης άφιξης στην Ελλάδα. Σε αυτήν την περίπτωση, λόγω της διαφοράς ώρας, πολλές φορές οι ομογενείς λαμβάνουν τον QR Code κατά την επιβίβασή τους ή ακόμη και κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους προς την Ευρώπη.
Το σύστημα αυτό, το οποίο ίσως λάμβανε υπόψη την πιθανότητα της απευθείας πτήσης, έχει δημιουργήσει προβλήματα, ιδίως σε επιβάτες μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι δεν είναι απόλυτα εξοικειωμένοι με την τεχνολογία. Αυτό συμβαίνει διότι, στους ενδιάμεσους σταθμούς, οι υπεύθυνοι των εταιρειών ορισμένες φορές ζητούν, εκτός από την αίτηση PLF, και τον QR Code, με αποτέλεσμα να υπάρχουν περιπτώσεις που σε ορισμένους επιβάτες απαγορεύτηκε η μετεπιβίβαση.
Οπως ανέφερε στέλεχος ελληνικής Προξενικής Αρχής σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα στον «Ε.Κ.», ο QR Code κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι προαπαιτούμενο για την μετεπιβίβαση, καθώς αφορά την διενέργεια ή όχι διαγνωστικού τεστ με την άφιξη στην Ελλάδα. Σε αυτήν την περίπτωση, η επίδειξη του PLF θα έπρεπε να αρκεί, όμως αεροπορικές εταιρείες ζητούν και το QR Code.
Ανάλογα περιστατικά έχουν καταγραφεί στο Παρίσι και την Ολλανδία, ενώ στην Γερμανία, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Κ.», υπήρξαν περιπτώσεις ομογενών που δεν επέδειξαν το PLF και δόθηκε εντολή να επιστρέψουν στις ΗΠΑ.
Να αναφερθεί ότι εφόσον ένας επιβάτης χάσει την πτήση του γι’ αυτόν τον λόγο, στην καλύτερη περίπτωση θα μπορεί να ταξιδέψει για την Ελλάδα μετά από 24 ώρες, έχοντας την υποχρέωση να κάνει άμεσα νέα αίτηση για να παραλάβει νέο PLF και QR Code.
Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζεται ότι η συμπλήρωση του PLF είναι υποχρεωτική ενώ συνιστάται στους ομογενείς να έχουν φορτισμένη συσκευή για πρόσβαση στο Διαδίκτυο, σε περίπτωση που τους ζητηθεί να λάβουν το QR Code.
Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου