Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Παγκόσμιο ρεκόρ ημερήσιας αύξησης κρουσμάτων

Σάββατο, 1η Αυγούστου, 2020

«Η πανδημία αυτή αποτελεί υγειονομική κρίση που συμβαίνει μια φορά στα 100 χρόνια, οι συνέπειες της οποίας θα είναι αισθητές για αρκετές δεκαετίες» προέβλεψε ο κ. Γκεμπρεγιεσούς κατά τη διάρκεια συνάντησης της έκτακτης επιτροπής του οργανισμού για τον κοροναϊό

Το παγκόσμιο ξέσπασμα του κοροναϊού είναι το είδος της καταστροφής που θα έχει συνέπειες για πολύ καιρό στο μέλλον, προειδοποίησε την Παρασκευή ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντάνο Γκεμπρεγιεσούς.
«Η πανδημία αυτή αποτελεί υγειονομική κρίση που συμβαίνει μια φορά στα 100 χρόνια, οι συνέπειες της οποίας θα είναι αισθητές για αρκετές δεκαετίες» προέβλεψε ο κ. Γκεμπρεγιεσούς κατά τη διάρκεια συνάντησης της έκτακτης επιτροπής του οργανισμού για τον κοροναϊό.
Παρότι έχει προχωρήσει η επιστημονική γνώση σχετικά με τον ιό, πολλά ερωτηματικά παραμένουν αναπάντητα, και οι πληθυσμοί παραμένουν ευάλωτοι, είπε ο ηγέτης του ΠΟΥ.

Ευάλωτοι στον ιό οι περισσότεροι

Πρόσθεσε ότι «τα πρώτα αποτελέσματα των μελετών αντισωμάτων παρουσιάζουν μια σταθερή εικόνα, ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο είναι ευάλωτοι στον ιό, ακόμη και σε περιοχές που έχουν ήδη περάσει σοβαρά ξεσπάσματα της πανδημίας»
«Πολλές χώρες που θεώρησαν ότι είχαν περάσει τα χειρότερα τώρα αντιμετωπίζουν νέα ξεσπάσματα. Κάποιες [χώρες] που είχαν επηρεαστεί λιγότερο κατά τις πρώτες εβδομάδες, βλέπουν τώρα να ανεβαίνουν οι αριθμοί των κρουσμάτων και των θανάτων» επεσήμανε ο κ. Γκεμπρεγιεσούς. 

Ημερήσια αύξηση ρεκόρ των κρουσμάτων παγκοσμίως

Την ίδια ώρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε αύξηση ρεκόρ στα κρούσματα κοροναϊού παγκοσμίως, με το σύνολό τους να αυξάνεται κατά 292.527.
Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, την Ινδία και τη Νότια Αφρική, σύμφωνα με ημερήσια αναφορά. Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 6.812. Οι τέσσερις χώρες έχουν κυριαρχήσει στα πρωτοσέλιδα παγκοσμίως λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων.
Η προηγούμενη αύξηση ρεκόρ νέων κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΠΟΥ ήταν 284.196 στις 24 Ιουλίου. Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 9.753 στις 24 Ιουλίου, στη δεύτερη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση που έχει σημειωθεί ποτέ. Οι θάνατοι ήταν κατά μέσο όρο 5.200 ημερησίως τον Ιούλιο, συγκριτικά με έναν μέσο όρο 4.600 θανάτων ημερησίως τον Ιούνιο.
Σχεδόν 40 χώρες ανέφεραν ημερήσια αύξηση ρεκόρ στις μολύνσεις από κοροναϊό την περασμένη εβδομάδα, σχεδόν διπλάσια από τον αριθμό που είχε καταγραφεί την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters που δείχνει μια συγκεντρωτική εικόνα της πανδημίας σε κάθε περιφέρεια του κόσμου.
Τα κρούσματα αυξάνονται επίσης στην Αυστραλία, την Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ, τη Βολιβία, το Σουδάν, την Αιθιοπία, τη Βουλγαρία, το Βέλγιο, το Ουζμπεκιστάν και το Ισραήλ, μεταξύ άλλων.
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου