Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Ιερώνυμος: Προσευχηθήκαμε για να μην εξαπλωθεί η βαρβαρότητα

Σάββατο, 25 Ιουλίου, 2020

Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ
«Απόψε προσευχηθήκαμε, αλλά το αίτημα μας δεν θα είναι μόνο σημερινό, αλλά και συνεχές, να μην εξαπλωθεί η βαρβαρότητα» ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μετά την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στη Μητρόπολη Αθηνών, η οποία τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης.
«Η βαρβαρότητα είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος της εποχής μας και τα μάτια πολλών από μας είναι κλεισμένα. Αυτό που σημαδεύεται σήμερα και σημειώνεται, δηλαδή η προσβολή του πολιτισμού και η αναίδεια και η άρνηση της ανθρωπιάς είναι τα προβλήματα που πρέπει να μας απασχολούνε. Να ευχηθούμε λοιπόν η βαρβαρότητα να μην έχει συνέχεια», ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος.
Σημείωσε επίσης πως «απόψε είναι μαζί μας όλος ο πολιτισμένος κόσμος. Υπάρχουν βέβαια και πολλοί μέσα σε αυτόν τον κόσμο που δεν ακούνε, που δεν βλέπουν, που δεν καταλαβαίνουν. Εμείς είμαστε ευτυχισμένοι που με τις ευαισθησίες της ψυχής μας θέλουμε να λέμε ότι είμαστε πολιτισμένοι και αγωνιζόμαστε για αυτόν τον πολιτισμό».
Υπενθυμίζεται ότι ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος χοροστάτησε της Ιεράς Ακολουθίας του Ακαθίστου Ύμνου στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αθηνών, στον απόηχο της πρώτης μέρας λειτουργίας του ναού της Αγίας Σοφίας ως τζαμί
Την Παρασκευή, σε πόλεις στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες, ακούστηκε ο Ακάθιστος Ύμνος, ενώ οι καμπάνες χτύπησαν πένθιμα για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
Όπως είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή, πρόκειται για ημέρα πένθους και οδύνης για όλη την Ορθοδοξία, τον Χριστιανισμό και ολόκληρο τον Ελληνισμό.
Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε η πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία μετά τη μετατροπή της από μουσείο σε τζαμί.
Η τελετή ξεκίνησε με ανάγνωση στίχων του κορανίου από τον Ταγίπ Ερντογάν, ενώ στη συνέχεια ακούστηκε το κάλεσμα για προσευχή από τους τέσσερις μιναρέδες που βρίσκονται γύρω από τον ναό.
Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η Αγία Σοφία έγινε ξανά τζαμί και σημείωσε ότι περίπου 350.000 άνθρωποι παραβρέθηκαν στην πρώτη προσευχή.
Διαβάστε επίσης:
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου