Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Εντεκα ομογενείς θύματα του κορωνοϊού στο ελληνικό γηροκομείο «Βασιλειάδα» της Μελβούρνης


Πέμπτη, 30 Ιουλίου, 2020




Πολίτες φορώντας μάσκες στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. (James Ross/AAP Image via AP)
Τα γηροκομεία είναι η μεγαλύτερη εστία θανάτων στην πολιτεία της Βικτόρια που βρίσκεται στο επίκεντρο του κορωνοϊού στην Αυστραλία. Αρκετοί τρόφιμοι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι βρίσκονται στα νοσοκομεία, με αρκετά ελληνικά γηροκομεία στην Μελβούρνη να είναι σε κατάσταση συναγερμού. Εκτός της «Βασιλειάδας», που 80 τρόφιμοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, δύο κρούσματα έχουν βρεθεί και στο μεγαλύτερο ελληνικό γηροκομείο της πόλης, το «Φροντίδα» στην περιοχή Σεντ Αλμπανς, στα νότια προάστια.
Την ίδια ώρα, οργισμένοι φέρονται να είναι οι συγγενείς των θυμάτων από τη «Βασιλειάδα». Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρεία την προσωρινή διαχείριση του ιδρύματος, όμως υπήρχαν σοβαρά προβλήματα με την επικοινωνία. Συγγενείς των τροφίμων τους κατηγορούν πως τηλεφωνούσαν για να μιλήσουν στους δικούς τους, ωστόσο απαντούσαν τηλεφωνήτριες που βρίσκονταν στην Αδελαϊδα και έδιναν λάθος πληροφορίες.
Επίσης, οι Αρχές αρνούνταν αρχικά να μεταφέρουν τους τροφίμους σε νοσοκομεία έγκαιρα, κάτι που θεωρούν πως έπαιξε ρόλο στο να χαθούν ζωές. Οταν το έπραξαν, αρκετοί από τους συγγενείς των τροφίμων δεν γνώριζαν καν πού βρίσκονται οι δικοί τους άνθρωποι, ενώ επίσης κατηγόρησαν το γηροκομείο για ελλιπή μέτρα.
Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου