Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Ρεκόρ νέων κρουσμάτων σε Σερβία και Αλβανία


Δευτέρα, 27 Ιουλίου, 2020


Φωτ. REUTERS
Στη Σερβία σήμερα καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός νέων κρουσμάτων από την εκδήλωση της πανδημίας. Το τελευταίο 24ωρο βρέθηκαν θετικοί στο κορονοϊό 467 άνθρωποι ενώ από εχθές κατέληξαν άλλοι οχτώ ασθενείς 
Συνολικά μέχρι σήμερα στη Σερβία έχουν νοσήσει 23.730 άτομα και έχουν αποβιώσει 534 θύματα από τον κορωνοϊό.
 Στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 4.568 ασθενείς - εκ των οποίων οι 169 είναι διασωληνωμένοι - ενώ καθημερινά πραγματοποιούνται περισσότερα από 10.000 τέστ για κορωνοϊό. 
Ωστόσο, στην τακτική συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας αναφέρθηκε ότι παρά το ρεκόρ των νέων κρουσμάτων που καταγράφηκε σήμερα παρατηρείται εξασθένηση του ιού με δεδομένο ότι τις τελευταίες τρεις ημέρες μειώνεται σταθερά ο αριθμός των προσβληθέντων που χρειάζονται να εισαχθούν σε νοσοκομείο.
Η τάση αυτή - επισημάνθηκε στην συνέντευξη Τύπου - επιτρέπει την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων και προκαλεί αισιοδοξία για την επιδημιολογική κατάσταση στο άμεσο μέλλον.
Αλβανία: 126 νέα κρούσματα, τα περισσότερα από την αρχή της πανδημίας
Στην Αλβανία τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας. Πρόκειται για 126 νέα κρούσματα από 66 που ήταν χθες. Επίσης καταγράφηκαν τέσσερις νέοι θάνατοι.
Τα Τίρανα παραμένουν η περιοχή με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων.
Το υπουργείο Υγείας εκπέμπει σήμα συναγερμού καλώντας τους πολίτες να σεβαστούν τα προληπτικά μέτρα καθώς εκτιμά ότι χωρίς τη συμμόρφωση του κοινού οι αρχές δεν θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την ανοδική πορεία της πανδημίας.
Η αντιπολίτευση κατηγορεί ωστόσο την κυβέρνηση ότι εγκατέλειψε τους πολίτες στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου