Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Σε πύρινο κλοιό χωριά της Ολυμπίας: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Στην φωτιά ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας (PHOTOS & VIDEOS)


Σάββατο, 25 Ιουλίου, 2020
Αυτό είναι!  Άμεση κινητοποίηση και… αποτελεσματικότητα.  Κάθεσαι στο καφενείο, πίνεις το καφέ σου, το ουζάκι και «πετάς» και κάνα μαργαριτάρι για το πως θα σβήσει η φωτιά και οι άλλοι, οι πυροσβέστες λέω, σβήνουν, ότι μπορούν και με ότι μέσα έχουν.  Κάθε χρόνο τα ίδια, ενδιαφέρονται για τις φωτιές μόνο όταν καίγονται, μετά, καλά… μετά, άστα στο «στρατηγό άνεμο που είπε και ο Βύρων!  paneliakos.com


Η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής, στο Γραμματικό Λαντζοΐου, μαίνεται ανεξέλεγκτη σε ένα μέτωπο περίπου 10 χλμ. που φτάνει μέχρι τα χωριά Χελιδόνι, Καυκανιά, Πουρνάρι και Ηρακλειά του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.
Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις διάσπαρτες εστίες, ενώ οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς.
Στην πυρκαγιά, η οποία καίει δασικές εκτάσεις επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίες ενισχύονται συνεχώς. Στην περιοχή βρίσκονται 119 πυροσβέστες με 34 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν πέντε ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα. Επίσης, έχει αυξηθεί και ο αριθμός των υδροφόρων οχημάτων και των μηχανημάτων έργου της αυτοδιοίκησης, που συντρέχουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Βραδινή σύσκεψη 

Βραδινή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε Χελιδόνι, παρουσία του δημάρχου Πύργου, υπό τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη για την εκτίμηση της κατάστασης στο πύρινο μέτωπο και την ανασύνταξη των πυροσβεστικών δυνάμεων

Ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή

“Δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, ούτε έχει γίνει εκκένωση περιοχής», τόνισε το απόγευμα της Παρασκευής ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, που μετέβη εσπευσμένα με Super Puma στην περιοχή ανάμεσα στο Γραμματικό Λαντζοΐου και στο Χελιδόνι, όπου είναι σε εξέλιξη η μεγάλη δασική φωτιά.
«Η πυρκαγιά έχει κατεύθυνση προς το Χελιδόνι και στη νότια πλευρά της προς την περιοχή Πουρνάρι. Επαναλαμβάνω, δεν έχει γίνει εκκένωση περιοχής, απλώς έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι του Χελιδονιού να είναι σε ετοιμότητα», πρόσθεσε ο γεν.γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.
Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Β. Γιαννόπουλος, βρέθηκε στην περιοχή από την πρώτη στιγμή μαζί με τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, Γ. Γεωργιόπουλο. Ο κ. Γιαννόπουλος, τόνισε ότι δεν απειλούνται κατοικίες, όμως το έργο κατάσβεσης παραμένει πολύ δύσκολο για τις Πυροσβεστικές δυνάμεις.
Λίγο αργότερα το απόγευμα, στο μέτωπο της πυρκαγιάς βρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.
Στο Γραμματικό Λαντζοΐου βρέθηκε από την πρώτη στιγμή και ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος. Ο Δήμαρχος Πύργου, συντόνισε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου που εμπλέκονται σε τέτοια καταστροφικά φαινόμενα (Πολιτική Προστασία, Δημοτική Αστυνομία, Τεχνικές Υπηρεσίες) και βρέθηκε σε συνεχή επαφή με τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας για τον έλεγχο της κατάστασης.
Βασικό μέλημα της Δημοτικής Αρχής, η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η ελαχιστοποίηση της απώλειας σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, για τους δημότες.

Χελιδόνι: Σε ασφαλές σημείο οι κάτοικοι

Για προληπτικούς λόγους κι έπειτα από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι κάτοικοι στο χωριό Χελιδόνι συγκεντρώθηκαν το απόγευμα, σε ασφαλές σημείο της κοινότητας, ενώ σύμφωνα τους είχε δοθεί εντολή να βρίσκονται σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαζόταν να εκκενωθεί το χωριό.
ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 
ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου