Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Δρ Φάουτσι: Οι ΗΠΑ προχωρούν «συνετά», αλλά «γρήγορα» για το εμβόλιο

Σάββατο, 1η Αυγούστου, 2020


Ο Δρ Αντονι Φάουτσι προσαρμόζει τη μάσκα του καθώς ετοιμάζεται να καταθέσει ενώπιον υποεπιτροπής της Βουλής. (Kevin Dietsch/Pool via AP)ίας εβδομάδας κατά την οποία ο τραγικός απολογισμός της πανδημίας στην χώρα έχει γίνει προφανής. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταγράψει 150.000 θανάτους από την Covid-19, περισσότερους από κάθε άλλη χώρα, και τα στοιχεία δείχνουν κατάρρευση της αμερικανικής οικονομίας.
Ο κ. Φάουτσι δήλωσε ότι «οι ισχυρισμοί πως υπάρχει εμβόλιο έτοιμο να χορηγηθεί πριν δοκιμαστεί, θεωρώ, ότι είναι τουλάχιστον προβληματικοί».
Είπε ακόμα ότι οι ΗΠΑ κινούνται με «γρήγορο», αλλά «συνετό» τρόπο.
«Προχωράμε πραγματικά γρήγορα. Δεν θεωρώ ότι θα υπάρξουν εμβόλια πριν από εμάς ώστε να εξαρτηθούμε από άλλες χώρες για να πάρουμε τα εμβόλιά μας. Θεωρώ ότι το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από εμάς τώρα, το οποίο κατευθύνεται και εφαρμόζεται από εμάς, προχωρά με πολύ μεγάλη ταχύτητα – συνετά, αλλά γρήγορα», τόνισε.
Οι ΗΠΑ κατέγραψαν την Πέμπτη 1.379 νέους θανάτους εξαιτίας της Covid-19 μέσα σε μια ημέρα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ώς τις 20:30 (ώρα Ανατολικής Ακτής).
Ηταν η τρίτη συνεχόμενη ημέρα που η χώρα καταμετρά πάνω από 1.200 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα δεδομένα του Πανεπιστημίου της Βαλτιμόρης, που ανανεώνονται σε πραγματικό χρόνο.
Οι Δημοκρατικοί καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση Τραμπ αρχικά αρνήθηκε να επιτρέψει στον Αντονι Φάουτσι να καταθέσει στην υποεπιτροπή με την δικαιολογία ότι δεν είναι διαθέσιμος για ολόκληρο τον μήνα Ιούλιο, για να υποχωρήσει αφού ο επικεφαλής της Δημοκρατικής πλειοψηφίας στην Βουλή, Τζέιμς Κλάιμπερν, απευθύνθηκε γραπτώς στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.
Εχοντας υπηρετήσει κατά την διάρκεια έξι ρεπουμπλικανικών και δημοκρατικών κυβερνήσεων, ο Δρ Φάουτσι έγινε το πρόσωπο της ομάδας κρούσης της αμερικανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού.
Αυτήν την εβδομάδα, ο Τραμπ, ο οποίος επέκρινε επανειλημμένως τις συμβουλές του κορυφαίου Αμερικανού λοιμωξιολόγου, παραπονέθηκε για το γεγονός ότι ο Δρ Φάουτσι είναι αντικείμενο θαυμασμού: «Κανείς δεν με συμπαθεί εμένα. Δεν μπορεί παρά να οφείλεται στην προσωπικότητά μου».
Η υποεπιτροπή συστάθηκε για να ελέγχει τα τρισεκατομμύρια των δολαρίων που εγκρίθηκαν από το Κογκρέσο για την αντιμετώπιση των υγειονομικών και οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας της Covid-19.
Πριν από λίγες ημέρες, ο Τραμπ έκανε retweet σε ανάρτηση που κατηγορούσε τον Φάουτσι και τους Δημοκρατικούς ότι αντιστέκονται στην χρήση της υδροξυχλωροκίνης για την θεραπεία του νέου κορωνοϊού. Το ποστ περιλάμβανε link που παρέπεμπε σε βίντεο που υποβάθμιζε την ανάγκη χρήσης των μασκών κατά της πανδημίας.
Οι θάνατοι της επιδημίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 25.000 τον Ιούλιο, ενώ τα κρούσματα διπλασιάσθηκαν σε τουλάχιστον 18 πολιτείες κατά την διάρκεια του Ιουλίου, σύμφωνα με απολογισμό του «Reuters».
Οι ΗΠΑ κατέγραψαν σχεδόν 1,8 εκατομμύριο κρούσματα τον Ιούλιο επί συνόλου 4,5 εκατομμυρίων κρουσμάτων, σε μία αύξηση κατά 66%, ενώ πολλές πολιτείες δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη τα στοιχεία τους. Οι θάνατοι τον Ιούλιο αυξήθηκαν κατά τουλάχιστον 10% σε 152.000 συνολικά.
Οι μεγαλύτερες αυξήσεις αφορούν την Φλόριδα, με περισσότερα από 300.000 κρούσματα τον Ιούλιο, ακολουθούν η Καλιφόρνια και το Τέξας με 250.000 κρούσματα κάθε μία.
Αssociated Press - Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου