Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Υπεγράφη το σημαντικό έργο αναβάθμισης του άξονα Πύργος-Καλό Νερό

Πέμπτη, 30 Ιουλίου, 2020

Οι υπογραφές “έπεσαν” στις 23 Ιουλίου στην έδρα του υπουργείου, στου Παπάγου. Το αρχικό κόστος του έργου έφτανε τα 19,8εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 15,96εκατ.ευρώ). Η δημοπράτηση του έργου είχε πραγματοποιηθεί στις 12 Σεπτεμβρίου  και η αποσφράγιση είχε γίνει στις 18 Σεπτεμβρίου 2019. Συνολικά οκτώ σχήματα προσήλθαν και κατέθεσαν προσφορές. Η διάρκεια της σύμβασης είναι 730 ημέρες δηλαδή 2 χρόνια. Με πρόχειρους υπολογισμούς τα έργα, εφόσον δεν έχουμε καθυστερήσεις κατά την κατασκευαστική περίοδο, θα ολοκληρωθούν στα μέσα του 2021 (χωρίς να συνυπολογίζονται τυχόν καθυστερήσεις στην κατασκευαστική περίοδο).
Η χρηματοδότηση του έργου θα καλυφθεί από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και πιο συγκεκριμένα από το ΕΠ ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ. Να θυμίσουμε ότι το Πύργος-Καλό Νερό υπήρξε τμήμα της Ολυμπίας Οδού μέχρι το 2013. Τότε στο περίφημο restart, όλο το τμήμα από την Πάτρα μέχρι την Τσακώνα είχε βγει από το αντικείμενο του έργου. Στο τμήμα αυτό περιλαμβάνεται και η περιοχή του Καϊάφα που έχει χαρακτηριστεί ως Natura.
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση βραχυπρόθεσμων επεμβάσεων, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο οδικό τμήμα της Εθνικής Οδού 9 (Ε.Ο. 9: Πάτρα – Νότια Μεσσηνία) «Πύργος – Καλό Νερό», συνολικού μήκους 54 χλμ., στις Περιφερειακές Ενότητες Ηλείας και Μεσσηνίας. Στην Ηλεία υπάγονται 42χλμ και 12χλμ στην Μεσσηνία.
Οι εργασίες, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, που θα υλοποιηθούν στο υπόψη οδικό τμήμα, διακρίνονται στις κάτωθι κατηγορίες:
1) σε επεμβάσεις που θα υλοποιηθούν σημειακά σε επιλεγμένες θέσεις, που χαρακτηρίζονται ως θέσεις «Μειωμένης Οδικής Ασφάλειας – Μ.Ο.Α.».
Τα έργα βελτίωσης στις θέσεις Μ.Ο.Α., βάσει των εγκεκριμένων σχετικών μελετών (Μ.Ε.Β.Ο.Α.), που εκπονήθηκαν το 2018 υπό την εποπτεία της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», αφορούν κυρίως σε αναβάθμιση και αντικατάσταση τού εξοπλισμού τής οδού, όπως επαναδιαγράμμιση, πινακίδες σήμανσης, ανακλαστήρες οδοστρώματος, γραμμική οριοσήμανση, στηθαία ασφαλείας κ.λπ.. Επίσης, προβλέπεται καθαρισμός – μόρφωση υφιστάμενης τριγωνικής τάφρου, καθαρισμός περιοχής –για αύξηση ορατότητας (αποξήλωση εμποδίων και αποψίλωση ζωνών, που εμποδίζουν την ορατότητα) κ.λπ. Επίσης, τοπικά, προβλέπεται συμπλήρωση – ανακατασκευή της υποδομής, όπως συμπλήρωση υλικού ερείσματος, ανακατασκευή βάσης οδοστρώματος κ.λπ..
Στις θέσεις Μ.Ο.Α. προβλέπονται, επιπρόσθετα, εργασίες ηλεκτροφωτισμού σε όλους τους κόμβους και εγκατάστασης στηθαίων ασφαλείας.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας προβλέπονται επεμβάσεις σε 23 θέσεις Μ.Ο.Α. και στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας προβλέπονται επεμβάσεις σε 7 θέσεις Μ.Ο.Α.·
2) σε επεμβάσεις που προβλέπονται να εφαρμοστούν σε όλο το μήκος τού εν λόγω οδικού τμήματος, εκτός των θέσεων Μ.Ο.Α. και αφορούν σε:
— εργασίες καθαρισμού (καθαρισμός και μόρφωση τριγωνικών τάφρων, καθαρισμός περιοχής για αύξηση ορατότητας, καθαρισμός μικρών τεχνικών),
— εργασίες σήμανσης – ασφάλισης,
— εργασίες στη γέφυρα Αλφειού και τη γέφυρα Νέδα,
— εργασίες ηλεκτροφωτισμού·
3) εργασίες οδοστρωσίας σε όλο το μήκος τού εν λόγω οδικού τμήματος (απόξεση, τοποθέτηση χαλύβδινου πλέγματος, κατασκευή ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας και αντιολισθηρής ασφαλτικής στρώσης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου