Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Γράμμα από το Λονδίνο: Λαθρέμποροι σε πρεσβείες και προξενεία;


Δευτέρα, 27 Ιουλίου, 2020



Ευρωκίνηση
(Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ).
Σύμφωνα με τη μήνυση εναντίον του ευνοούμενου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προϊσταμένου του, ο εμπειρογνώμονας του Πυροσβεστικού Σώματος που ανέλαβε τις έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς με τα 102 θύματα στο Μάτι πριν δύο χρόνια, δέχτηκε απειλές εναντίον της καριέρας του και της ζωής του αν δεν έκρυβε την αλήθεια για να διασωθούν οι πραγματικοί ένοχοι. Μία από τις απειλές ήταν ότι θα τον μετέθεταν δυσμενώς στη Σάμο, την οποία θα άφηναν να καεί χωρίς εναέρια πυροσβεστικά μέσα, προκειμένου να τον εκθέσουν.
Σύμφωνα με τη μήνυση, η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος άφησε εν ψυχρώ να καούν στο παρελθόν τα Κύθηρα και η Μάνη, προκειμένου να καταστρέψουν την καριέρα υφισταμένων τους που υπηρετούσαν στις περιοχές αυτές.
Στην Ελλάδα που επιτρέπει στις κρατικές μαφίες να καίνε εν ψυχρώ εκτός από σπίτια, δάση και χωριά ακόμη και ανθρώπους, βρέθηκε επιτέλους ένας δημόσιος υπάλληλος με θάρρος που αψήφησε τις εναντίον του απειλές και αντίποινα. Ο ηρωικός εμπειρογνώμονας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τόλμησε να κάνει το καθήκον του και να καταγγείλει επίσημα την κακουργηματική συμπεριφορά των ανωτέρων του, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει ένα πολυπλόκαμο εγκληματικό παρακράτος σε συνεργασία με διεφθαρμένους πολιτικούς, εν ονόματι της εγκληματικά εννοούμενης «συναδελφικής αλληλεγγύης».
Δημόσιοι υπάλληλοι που δημιουργούν συμμορίες, σαπίζουν την Ελλάδα θέτοντας τους εαυτούς τους υπεράνω του νόμου και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η προώθηση της καριέρας τους και τα μικροκομματικά τους συμφέροντα. Εστω και πατώντας πάνω σε πτώματα, όπως οι νεκροί στο Μάτι της Αττικής!
Η ίδια περίπου κατάσταση επικρατεί και στην υπόθεση των δωροδοκιών της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, όπου μέλη της ελληνικής Δικαιοσύνης προτίμησαν να ξεκινήσουν «εμφύλιο πόλεμο» μεταξύ τους, προκειμένου να αποφύγουν να κυνηγήσουν τους πραγματικούς ενόχους.
Tους πολλούς, ακριβώς, απλούς ομογενείς που αγαπούν με αγνό τρόπο την Ελλάδα και τους Έλληνες δημόσιους λειτουργούς σαν τον εμπειρογνώμονα του Πυροσβεστικού Σώματος που εμπλέκονται άθελά τους στα γρανάζια του παρακράτους, θέλει να βοηθήσει το «Γράμμα από το Λονδίνο» όταν υπογραμμίζει ότι είναι στη διάθεση όλων για να καταγγείλει τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Επειδή η Ελληνική Πολιτεία εκπροσωπείται στο εξωτερικό από τις πρεσβείες και τα προξενεία και απαιτεί από αυτά να είναι άψογα στη συμπεριφορά τους προς την Ομογένεια, είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι για το χώρο αυτό.
Για παράδειγμα, έχουμε καταγγείλει τα απαράδεκτα πράγματα που συμβαίνουν στο περιβόητο προξενείο του Λονδίνου, το οποίο γνωρίζουμε καλά. Σιγά-σιγά θα επεκταθούμε και αλλού γιατί δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα μόνο στο Λονδίνο.
Υπάρχουν όντως πολλές ομοιότητες μεταξύ της περίπτωσης στελέχους του πολύπαθου προξενείου του Λονδίνου, που αποτελεί στόχο του διπλωματικού παρακράτους επειδή αποκάλυψε σοβαρές ατασθαλίες και της περίπτωσης του εμπειρογνώμονα του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος υπέστη επίσης απειλές και διώξεις για τον ίδιο λόγο. Και από τους δύο απαιτήθηκε διά της βίας να αποκρύψουν την αλήθεια αλλά αυτοί δεν έσκυψαν το κεφάλι γιατί είναι παλληκάρια!
Δεν θα αναφέρουμε τα ονόματα των πληροφοριοδοτών μας γιατί θα μπουν κι αυτοί στο στόχαστρο του παρακράτους. Για την περίπτωση του προξενείου του Λονδίνου μπορούμε απλά να σας πούμε ότι έχουμε πολλούς, ανώνυμους, πληροφοριοδότες. Μας έπεισαν 100% με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους και γι' αυτό βγήκαμε ανοιχτά εναντίον της παραβατικής συμπεριφοράς και της «ομερτά» που βασανίζουν επί σχεδόν 6 ολόκληρα χρόνια το προβληματικό προξενείο του Λονδίνου.
Δεν έχουν πλέον καμιά δικαιολογία η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών και η Δικαιοσύνη να ισχυριστούν ότι δεν γνώριζαν και δεν ήξεραν για το θέμα αυτό. Θα συνεχίσουμε να δημοσιοποιούμε στοιχεία εναντίον των ενόχων μέχρι τη δικαίωση του τίμιου και θαρραλέου υπαλλήλου που εντόπισε και κατήγγειλε υπηρεσιακά τις παραβατικές συμπεριφορές στο Λονδίνο. Παράλληλα, θα μετράμε και θα καταγράφουμε το μέγεθος της συνεχιζόμενης μόλυνσης της συγκεκριμένης δημόσιας υπηρεσίας και των αρμοδίων υπηρεσιακών προϊσταμένων της στην Αθήνα.
«Ομερτά» όμως προστατεύει, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες μας και ανώτερο διπλωμάτη ο οποίος διετέλεσε διπλωματικός σύμβουλος κορυφαίων υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, από το 2016 και μετά. Συνάδελφος αποκάλυψε δημόσια την υπόθεση αυτή πριν λίγα χρόνια αλλά δεν φαίνεται επίσης να έχει γίνει κάτι γι' αυτήν. Στην αρχή της καριέρας του ο εν λόγω διπλωμάτης τοποθετήθηκε πρόξενος στη Νις της Σερβίας, όπου σύμφωνα με κατηγορίες του προσωπικού του προξενείου έκανε λαθρεμπόριο βίζας. Κανείς δεν τόλμησε να τον καταγγείλει επίσημα και για το λόγο αυτό δεν διώχθηκε, παρ’ όλο που ολόκληρο το υπουργείο Εξωτερικών γνώριζε τις παρανομίες του. Οι κακόμοιροι χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι του προξενείου στη Νις φοβήθηκαν τα αντίποινα εκ μέρους του παρακράτους του Διπλωματικού Σώματος, το οποίο ευθύνεται για τη συστηματική συγκάλυψη των παρανομιών των μελών του.
Λίγα χρόνια αργότερα, ο «ταλαντούχος» αυτός διπλωμάτης τοποθετήθηκε στην ελληνική πρεσβεία της Κοπεγχάγης, όπου συνελήφθη από την τοπική Αστυνομία της Δανίας γιατί είχε στις τσέπες του τρία γραμμάρια καθαρής ηρωίνης και τα κλειδιά αυτοκινήτου στο οποίο βρέθηκαν επιπλέον τρία ολόκληρα κιλά καθαρής ηρωίνης. Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι ευρίσκετο υπό παρακολούθηση από την Αστυνομία της Δανίας ως ύποπτος για παράνομο εμπόριο χρυσού. Αμέσως ο προϊστάμενός του στην ελληνική πρεσβεία έπραξε το καθήκον του και του αφαίρεσε την διπλωματική ασυλία για να δικαστεί  στα δικαστήρια της Δανίας. Παρενέβη όμως το διπλωματικό παρακράτος μέσω της «Διεύθυνσης Προσωπικού» του υπουργείου Εξωτερικών και τον γύρισε άρον-άρον για να δικαστεί, υποτίθεται, στην Ελλάδα. Ο επικίνδυνος Ελληνας διπλωμάτης, ο οποίος μπορεί  να κυκλοφορεί σήμερα ανάμεσά μας,  δεν δικάστηκε ποτέ και οι εναντίον του καταγγελίες «εξαφανίστηκαν» από τα συρτάρια του υπουργείου του, έχοντας εξασφαλίσει την «ομερτά» των υπόλοιπων συναδέλφων του.
* Ο Γιώργος Χατζηιωάννου διετέλεσε Σύμβουλος Τύπου στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και στις πρεσβείες Λονδίνου και Μόσχας.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου