Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Στις 3 Αυγούστου η επίσημη επανέναρξη των εργασιών αποπεράτωσης του Αγίου Νικολάου


Σάββατο, 1η Αυγούστου, 2020




Του Θεοδώρου Καλμούκου  

Από την άφιξη και τοποθέτηση του τεράστιου γερανού στον υπό αποπεράτωση ιερό ναό και Εθνικό Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου. στο Εμπορικό Κέντρο της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας    
Επειτα από πολλά χρόνια ταπείνωσης, αισχύνης και στασιμότητας, η Εκκλησία και η Ομογένεια της Αμερικής περνούν στο επίπεδο της περηφάνιας, της αίγλης και της απτής απόδειξης πως με την κατάλληλη ηγεσία μπορεί να κινήσει όρη.
Στην τελετή αναμένεται να παραστεί ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο, ο οποίος συνέβαλλε τα μέγιστα στην έξοδο από το αδιέξοδο στο οποίο είχε εγκλωβιστεί η Εκκλησία και η Κοινότητά μας. Ο κυβερνήτης κ. Κουόμο πίστεψε στην ηγεσία, την ντομπροσύνη και αποφασιστικότητα του νέου Αρχιεπισκόπου και των συνεργατών του στο έργο του Αγίου Νικολάου, π. Αλεξάνδρου Καρλούτσου, Μιχάλη Ψαρού, Τζον Κατσιματίδη και άλλων και φυσικά στην αξιοπιστία και επίπεδο του Οργανισμού «οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου».
Αυτό που θα γίνει τη Δευτέρα το είχε εξαγγείλει ο Αρχων Μιχάλης Ψαρός με συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» το Σαββατοκύριακο 25-26 Ιουλίου. Ιδού το σχετικό απόσπασμα: «Αναφορικά αν έχει υπογραφεί το συμβόλαιο με την οικοδομική εταιρεία Skanska, ο κ. Ψαρός έδωσε την εξής απάντηση: «Μάλιστα, οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου υπέγραψαν συμβόλαιο με την Skanska, το οποίο το διαπραγματεύθηκε ο Richard Browne (Ρίτσαρντ Μπράουν), ο οποίος ανέλαβε εθελοντικά να είναι ο Εκτελεστικός Διευθυντής (Chief Operating Officer) και σύμβουλος της οικοδομής.
Εθνικός Κήρυξ
Από τη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου με τον κυβερνήτη Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο στην οποία συζήτησαν την αποπεράτωση του ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου. Φωτογραφία: Gov. Andrew Cuomo's office
Ενώ έχει ξεκινήσει η ανοικοδόμηση για το εξωτερικό περίβλημα του τοίχου τον Ιανουάριο του 2020 σε Κατασκευαστική Μονάδα στη Μεσοδυτική Περιοχή των ΗΠΑ και την Αυστρία, προγραμματίζουμε να ξεκινήσουμε την ανοικοδόμηση στο Σημείο Μηδέν την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου του 2020. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ξεκινούμε. Είναι μία τέτοια ευλογία έπειτα από όλα αυτά τα χρόνια εργασίας».
Ηδη στον χώρο του Αγίου Νικολάου έχει φτάσει και τοποθετηθεί ο τεράστιος γερανός, όπως μαρτυρεί και το φωτογραφικό στιγμιότυπο, ο οποίος θα συντελέσει τα μέγιστα στη διαδικασία της ανοικοδόμησης.
Τονίζεται ότι καθυστέρηση της επανέναρξης των εργασιών της αποπεράτωσης του έργου οφείλεται στα μέτρα και τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί από τις Αρχές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Ο Μιχάλης Ψαρός είχε ευφυώς τονίσει στη συνέντευξή του πως «όταν ολοκληρωθεί το Εθνικό Προσκύνημα θα είναι το πλέον ορατό σύμβολο της Αγίας Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού και του ελληνικού Ιδεώδους στην Αμερική. Το Εθνικό Προσκύνημα είναι η αμερικανική μας Αγία Σοφία και ο αμερικανικός μας Παρθενώνας. Εύχομαι ότι οι πιστοί μας σε όλες τις πενήντα πολιτείες θα αισθανθούν την ευθύνη και τη χαρά της ύπαρξης της μόνης θρησκευτικής δομής και μόνης χριστιανικής εκκλησίας από οποιαδήποτε άλλη Δικαιοδοσία στο Σημείο Μηδέν και θα αισθανθούν παρηγοριά που ένας Ιουστινιάνειος σταυρός θα υψώνεται πάνω σ' αυτό που είναι τώρα ο τόπος αναπαύσεως τριών χιλιάδων μαρτύρων όλων θρησκευτικής πίστης οι οποίοι μαρτύρησαν την 11η Σεπτεμβρίου του 2001».
Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου