Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Επιτυχημένη η πρώτη δοκιμή εμβολίου στις ΗΠΑ


Πέμπτη, 16 Ιουλίου, 2020



Αssociated Press
Φωτογραφία από το πρώτο στάδιο της κλινικής δοκιμής για το πιθανό εμβόλιο ενάντια στην Covid-19, στις 16 Μαρτίου, 2020. (AP Photo/Ted S. Warren, File)
«Ανεξάρτητα από την εξέλιξη, αυτά είναι καλά νέα», δήλωσε ο κορυφαίος επιδημιολόγος της κυβέρνησης των ΗΠΑ, Αντονι Φαούτσι, στο «Associated Press».
Το πειραματικό εμβόλιο, το οποίο παρασκευάστηκε από τους συναδέλφους του κ. Φαούτσι στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (National Institutes of Health) και την «Moderna Inc.», θα ξεκινήσει το πιο σημαντικό βήμα της στις 27 Ιουλίου, όταν και θα δοκιμαστεί σε 30.000 ανθρώπους για να διαπιστωθεί εάν είναι αρκετά ισχυρό ώστε να τους προστατεύσει από τον κορωνοϊό.
Την Τρίτη, οι ερευνητές ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα της δοκιμής που είχε πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο στους πρώτους 45 εθελοντές και, σίγουρα, το εμβόλιο παρείχε μια ελπιδοφόρα ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, σχολιάζει το «AP».
Οι πρώτοι αυτοί εθελοντές ανέπτυξαν αυτά τα λεγόμενα εξουδετερωτικά αντισώματα στην κυκλοφορία του αίματός τους -μόρια κλειδί για τον αποκλεισμό της μόλυνσης- σε επίπεδα συγκρίσιμα με εκείνα που βρέθηκαν στους ανθρώπους που επιβίωσαν από την Covid-19, όπως ανέφεραν στη δημοσίευσή τους στο «New England Journal of Medicine».
«Αυτό είναι ένα βασικό δομικό στοιχείο, το οποίο είναι απαραίτητο για να προχωρήσουμε στις δοκιμές που θα μπορούσαν πραγματικά να καθορίσουν εάν το εμβόλιο προστατεύει από μόλυνση», δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας, Δρ Λίζα Τζάκσον (Dr. Lisa Jackson), του «Kaiser Permanente Washington Research Institute» στο Σιάτλ.
Δεν υπάρχει κάποια εγγύηση, αλλά η κυβέρνηση ελπίζει να έχει τα αποτελέσματα μέχρι το τέλος του έτους, γεγονός που θα σημαίνει ότι το εμβόλιο αναπτύχθηκε με ταχύτητα ρεκόρ.
Το εμβόλιο απαιτεί δύο δόσεις, με έναν μήνα διαφορά, επισημαίνει το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων.
Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι δεν υπήρξαν σοβαρές παρενέργειες. Αλλά, πάνω από τους μισούς συμμετέχοντες ανέφεραν αντιδράσεις όμοιες με εκείνες της γρίπης, γεγονός που δεν είναι ασυνήθιστο και σε άλλα εμβόλια. Παρατηρήθηκε κόπωση, πονοκέφαλος, ρίγη, πυρετός και πόνος στο σημείο της ένεσης. Για τρεις συμμετέχοντες στους οποίους δόθηκε η υψηλότερη δόση, αυτές οι αντιδράσεις ήταν πιο σοβαρές. Αυτή η δόση δεν είναι η επιδιωκόμενη.
Κάποιες από αυτές τις αντιδράσεις μοιάζουν με τα συμπτώματα του κορωνοϊού, αλλά ήταν προσωρινές και διήρκησαν περίπου μία ημέρα, ενώ σημειώθηκαν αμέσως μετά την ένεση, σημείωσαν οι ερευνητές.
«Μικρό το τίμημα που θα πληρώσει κανείς για την προστασία από την Covid», δήλωσε ο Δρ Ουίλιαμ Σάφνερ (Dr. William Schaffner), από το «Vanderbilt University Medical Center», ειδικός επί των εμβολίων που δεν συμμετείχε στην έρευνα.
Ο ίδιος αποκάλεσε τα πρώιμα αποτελέσματα «ένα καλό πρώτο βήμα» και δήλωσε αισιόδοξος πως το τελικό τεστ μπορεί να παρέχει απαντήσεις αναφορικά με το εάν είναι πραγματικά ασφαλές και αποτελεσματικό έως την έναρξη της επόμενης χρονιάς.
«Θα ήταν πραγματικά θαυμάσιο. Αλλά αυτό προϋποθέτει πως όλα θα δουλέψουν σύμφωνα με το πρόγραμμα», σημείωσε.
Μετά το κλείσιμο των Χρηματιστηρίων, η τιμή της μετοχής της Moderna αυξήθηκε κατά περίπου 15%. Οι μετοχές της εταιρείας, που έχει βάση το Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης, έχει σχεδόν τετραπλασιαστεί κατά τη φετινή χρονιά.
Τα αποτελέσματα της Τρίτης αφορούν μόνο νεαρούς ενήλικες. Το πρώτο βήμα της δοκιμής επεκτάθηκε αργότερα για να συμπεριλάβει δεκάδες μεγαλύτερα άτομα της ηλικιακής ομάδας που πλήττεται περισσότερο από τον κορωνοϊό. Τα αποτελέσματα αυτής της φάση της δοκιμής δεν έχουν δημοσιευθεί ακόμα, αλλά βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης.
Ο κ. Φαούτσι δήλωσε ότι η τελική δοκιμή θα περιλαμβάνει γηραιότερους ενήλικες, όπως και ανθρώπους με χρόνια προβλήματα υγείας που τους κάνουν πιο ευάλωτους στον ιό. Θα περιλαμβάνει επίσης και εθελοντές από τις κοινότητες των Αφροαμερικανών και των Ισπανόφωνων που έχουν πιθανόν μολυνθεί από τον ιό.
Περίπου 12 πιθανά εμβόλια κατά της Covid-19 βρίσκονται σε διάφορα στάδια της παρασκευής τους ανά τον Κόσμο. Υποψήφιοι από την Κίνα και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στην Αγγλία επίσης εισέρχονται στο τελευταίο στάδιο της δοκιμής.
Εθνικός Κήρυξ     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου