Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2019

Επίσημα πρόεδρος του UConn ο Δρ Τομ Κατσουλέας – «Παρών» ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής


Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2019Από δεξιά, ο Δρ Τομ Κατσουλέας, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, ο Στίβεν Κατσουλέας (πατέρας του Τ. Κατσουλέα) και ο π. Αλεξ Καρλούτσος. Φωτογραφία: Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

ΣΤΟΡΣ. ΚΟΝΕΚΤΙΚΑΤ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος έδωσε το «παρών» στην τελετή της επίσημης ανάληψης καθηκόντων του ομογενή Δρ Τομ Κατσουλέα (Dr. Thomas C. Katsouleas) ως 16ου προέδρου του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ (University of Connecticut, UConn), την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου.
Ο Δρ Κατσουλέας εκλέχτηκε παμψηφεί από την Εφορεία του Πανεπιστημίου Κονέκτικατ στις αρχές του έτους, ως νέος πρόεδρος, ενός εκ των πλέον διακεκριμένων ανωτέρων πολιτειακών ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων των ΗΠΑ.
Ο Δρ Κατσουλέας αντικαθιστά την κ. Suzan Herbst, που ήταν η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του UConn. Η Suzan Herbst αποχωρεί από την Προεδρία στην οποία βρισκόταν από το έτος 2011 την 1η Ιουλίου, αλλά θα παραμείνει στο Πανεπιστήμιο ως μέλος της Συγκλήτου των καθηγητών.
Ο Δρ Κατσουλέας, ο οποίος είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός και επιστήμονας υπηρέτησε στη θέση του πρόβοστ του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια από το 2015. Είχε υπό την επίβλεψή του 11 σχολές, βιβλιοθήκη, μουσεία τέχνης, δραστηριότητες δημόσιας υπηρεσίας, πολλα κέντρα του Πανεπιστημίου και Προγράμματα Ξένων Μελετών.
Πριν ήταν κοσμήτορας στην Σχολή Μηχανολογίας του Πανεπιστημίου Duke. Εχει διδακτορικό δίπλωμα στη Φυσική από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας (UCLA).
Ο Δρ Κατσουλέας δεν είναι μόνο ένας επιφανής ακαδημαϊκός και διοικητής ανώτερων Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων, αλλά επίσης και ένας περήφανος Ελληνοαμερικανός, ο οποίος αγαπά και τιμά τις ρίζες του, λατρεύει την Ελλάδα στην οποία περνά τα καλοκαίρια του μαζί με την σύζυγό του, τα δυο τους παιδιά και τους γονείς του οι οποίοι όταν συνταξιοδοτήθηκαν επέστρεψαν στην Ελλάδα όπου ζουν μόνιμα εκεί.
Ο πατέρας του ήταν ηλεκτρολόγος μηχανικός και είχε δική του εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών ειδών στην Αριζόνα.
Σε τηλεφωνική του συνέντευξη με τον «Εθνικό Κήρυκα», τον Φεβρουάριο, λίγο μετά την επιλογή του, ο Δρ Κατσουλέας είπε ότι «ο πατέρας μου γεννήθηκε σ’ ένα μικρό χωριό που ονομάζεται Εξαχώρι στη Μάνη, ήλθε στις Ηνωμένες Πολιτείες όταν ήταν 19 ετών. Τον έφερε εδώ ο προθείος μου ο οποίος είχε έλθει μέσω του Ελις Αϊλαντ (Ellis Island) το 1902 από την Καλαμάτα. Ο πατέρας μου έδωσε το όνομά του αντί του παππού μου που είναι η ελληνική παράδοση και ο βαφτιστικό μου όνομα είναι Αθανάσιος.
»Η μητέρα μου είναι Αμερικανίδα και γνωρίστηκαν με τον πατέρα μου στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνας, όπου σπούδασε ο πατέρας μου και έγινε ηλεκτρολόγος μηχανικός. Οταν πούλησε την εταιρεία του κατασκευής ηλεκτρονικών και συνταξιοδοτήθηκε επέστρεψαν στην Ελλάδα όπου διαμένουν μόνιμα και μοιράζονται τον χρόνο τους μεταξύ του χωριού και της Αθήνας στο Νέο Ψυχικό. Πηγαίνουμε με την οικογένεια κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα».
Μιλώντας για την παμψηφεί εκλογή του στην προεδρία του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ, ο Δρ Κατσουλέας υπογράμμισε ότι «αισθάνομαι τιμή και παράλληλα το βάρος της ευθύνης που θα ηγηθώ ενός τέτοιου ιδρύματος για το οποίο χιλιάδες άνθρωποι τρέφουν μεγάλο σεβασμό. Συνάμα είμαι ενθουσιασμένος που μου δίνεται το προνόμιο και η ευκαιρία να συμβάλλω να εκπληρωθούν οι προσδοκίες του Πανεπιστημίου και των ανθρώπων του οι οποίες είναι πολύ υψηλές από τα όσα έμαθα κατά τις επισκέψεις μου σ’ αυτό».
Ο Δρ Κατσουλέας έχει όραμα για το Πανεπιστήμιο. «Εχω κατά νουν ένα τριμερές σχέδιο. Πρώτον, την αναβάθμιση του ερευνητικού προγράμματος και της ακαδημαϊκότητας. Δεύτερον, την ώθηση του Πανεπιστημίου στην Εθνική Συζήτηση που γίνεται στη χώρα γύρω από το μέλλον της Παιδείας και τρίτον την ευθυγράμμιση του Πανεπιστημίου με τις προτεραιότητες του νέου κυβερνήτη της πολιτείας, προσαρμόζοντας τα προγράμματα με τις ανάγκες εργασίας και τις ανάγκες των φοιτητών και επίσης την οικονομική ενίσχυση του Πανεπιστημίου», πρόσθεσε.
«Αισθάνομαι πολύ περήφανος για την ελληνοαμερικανική μου ταυτότητα και κληρονομιά. Θαυμάζω τις αξίες της φιλοξενίας, τον σύνδεσμο που αισθάνεται κανείς όπου κι αν πάει που συναντά ανθρώπους από την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα», συμπλήρωσε ο Δρ Κατσουλέας.
Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου