Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2019

Ηλεία: Ελπίδες για το λάδι – Χωρίς δασμούς στις ΗΠΑΚυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2019 

Την περασμένη χρονιά η τοπική οικονομία, εκτός από την οικονομική κρίση, έπρεπε να «σηκώσει» και το βάρος από την πολύ κακή ελαιοκομική περίοδο, αφού χάθηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Η καταστροφική «βουτιά» ήταν ένας συνδυασμός παραγόντων, με βασικότερους τους κακούς χειρισμούς στην αντιμετώπιση του δάκου, τις άσχημες καιρικές συνθήκες, αλλά και τις διάφορες άλλες ασθένειες που έπληξαν τα ελαιόδεντρα.
Όλα αυτά προκάλεσαν σημαντική μείωση της παραγωγής, αλλά κυρίως  της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος.
Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τη συμπίεση των τιμών, η οποία εν πολλοίς παραμένει ως σήμερα, περιόρισαν σημαντικά το εισόδημα των παραγωγών.ΠΑΤΡΙΣ

Υπήρξαν, βέβαια, και παράπλευρες απώλειες, όπως η μείωση της αξίας παραγωγής της βιομηχανίας ελαιολάδου και η κάθετη πτώση των εξαγωγών κατά αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Τα πρώτα στοιχεία για τη φετινή ελαιοπαραγωγική χρονιά στην χώρα μας αλλά και στον Νομό μας  είναι σαφώς πολύ καλύτερα, αν και ακόμα οι παραγωγοί δεν μπορούν να είναι ήσυχοι για το προϊόν τους και την τιμή πώλησης  που θα έχει αυτό.
Αν και μέχρι την έναρξη της περιόδου συγκομιδής  απομένουν μερικές εβδομάδες, υπάρχει μία διάχυτη αισιοδοξία σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και κυρίως στους παραγωγούς, ότι η φετινή χρονιά θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί με θετικό πρόσημο.
ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου