Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Ηλεία: Ελπίδες για το λάδι – Χωρίς δασμούς στις ΗΠΑ



Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2019 

Την περασμένη χρονιά η τοπική οικονομία, εκτός από την οικονομική κρίση, έπρεπε να «σηκώσει» και το βάρος από την πολύ κακή ελαιοκομική περίοδο, αφού χάθηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Η καταστροφική «βουτιά» ήταν ένας συνδυασμός παραγόντων, με βασικότερους τους κακούς χειρισμούς στην αντιμετώπιση του δάκου, τις άσχημες καιρικές συνθήκες, αλλά και τις διάφορες άλλες ασθένειες που έπληξαν τα ελαιόδεντρα.
Όλα αυτά προκάλεσαν σημαντική μείωση της παραγωγής, αλλά κυρίως  της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος.
Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τη συμπίεση των τιμών, η οποία εν πολλοίς παραμένει ως σήμερα, περιόρισαν σημαντικά το εισόδημα των παραγωγών.ΠΑΤΡΙΣ

Υπήρξαν, βέβαια, και παράπλευρες απώλειες, όπως η μείωση της αξίας παραγωγής της βιομηχανίας ελαιολάδου και η κάθετη πτώση των εξαγωγών κατά αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Τα πρώτα στοιχεία για τη φετινή ελαιοπαραγωγική χρονιά στην χώρα μας αλλά και στον Νομό μας  είναι σαφώς πολύ καλύτερα, αν και ακόμα οι παραγωγοί δεν μπορούν να είναι ήσυχοι για το προϊόν τους και την τιμή πώλησης  που θα έχει αυτό.
Αν και μέχρι την έναρξη της περιόδου συγκομιδής  απομένουν μερικές εβδομάδες, υπάρχει μία διάχυτη αισιοδοξία σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και κυρίως στους παραγωγούς, ότι η φετινή χρονιά θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί με θετικό πρόσημο.
ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου