Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2019

Brexit: Η τελική πρόταση Τζόνσον προς ΕΕ για συμφωνία

conservative
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Τις «τελικές» προτάσεις της κυβέρνησής του με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας για το Brexit, συμπεριλαμβανομένου του σχεδίου για αντικατάσταση του backstop, κοινοποίησε στην ΕΕ ο Μπόρις Τζόνσον.
Το σχέδιο προβλέπει την παραμονή της Βόρειας Ιρλανδίας στην Ενιαία Ευρωπαϊκή Αγορά για τα αγαθά, αλλά την αποχώρησή της από την τελωνειακή ένωση.
Η Β. Ιρλανδία θα πρέπει να εγκρίνει αρχικώς τις προταθείσες διευθετήσεις και θα μπορεί να ψηφίζει κάθε τέσσερα χρόνια για τη διατήρηση ή την διακοπή τους.
Σε μια πρώτη αντίδραση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε ότι «θα εξετάσει τις προτάσεις αντικειμενικά».
Μιλώντας στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος, ο κ. Τζόνσον ανέφερε ότι η μόνη εναλλακτική στο σχέδιό του είναι η μη συμφωνία.
Στη συνοδευτική επιστολή του προς τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο κ. Τζόνσον αναφέρει ότι  οι προτάσεις σέβονται την απόφαση του βρετανικού λαού για αποχώρηση από την ΕΕ, αλλά ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν ρεαλιστικά τις συνέπειες της εν λόγω απόφασης στη βόρειο Ιρλανδία και την Ιρλανδία.
Κυβερνητικέ ς πηγές εκτιμούσαν ότι  θα μπορούσε να ακολουθήσει μία έντονη περίοδος δεκαήμερων διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, με στόχο την επίτευξη τελικής συμφωνίας στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής που συγκαλείται στα μέσα του μήνα.
Πάντως το Reuters σημειώνει ότι και οι νέες προτάσεις Tζόνσον έτυχαν ψυχδής υποδοχής στις Βρυξέλλες.
•  Σεβασμό στη συμφωνία του Μπέλφαστ/ συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής
•  Δέσμευση για μακροχρόνιες περιοχές συνεργασίας Βρετανίας – Ιρλανδίας
•  Δημιουργία μιας «οικονομικής ζώνης», που θα επιτρέπει την ελεύθερη κίνηση αγροτοδιατροφικών προϊόντων μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας και Δημοκρατίας της Ιρλανδίας χωρίς συνοριακούς ελέγχους
•  Πρόβλεψη ώστε η εκτελεστική και νομοθετική εξουσία της Βόρειας Ιρλανδίας να έχει τη δυνατότητα να εγκρίνει τις νέες ρυθμίσεις προτού αυτές τεθούν σε ισχύ
•  Η Βόρεια Ιρλανδία θα είναι πλήρες μέλος του τελωνειακού εδάφους του Ηνωμένου Βασιλείου και όχι της ευρωπαϊκής τελωνειακής ένωσης, μετά το τέλος της μεταβατικής περιόδου.
Πηγή: BBC/Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου