Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Τέλος οι εξαγωγές στρατιωτικού υλικού στη Τουρκία και από τον Καναδά


Τετάρτη, 16 Οκτωβρίο, 2019

                          
Μία ακόμη χώρα έρχεται να προστεθεί σε αυτές που προχωρά σε αναστολή εξαγωγών στρατιωτικού υλικού προς την Τουρκία. 

Πρόκειται για τον Καναδά, καθώς ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση η συγκεκριμένη απόφαση, ως μέτρο αντίδρασης για την στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία.powered by Rubicon Project

«Αυτή η μονομερής ενέργεια υπάρχει κίνδυνος να υπονομεύσει τη σταθερότητα στην ήδη εύθραυστη περιοχή, να επιδεινώσει την ανθρωπιστική κατάσταση και να ακυρώσει την πρόοδο που έχει σημειώνει ο διεθνής συνασπισμός εναντίον του Νταές (σ.σ. ακρώνυμο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στα αραβικά), του οποίου η Τουρκία είναι μέλος», εξήγησε το καναδικό ΥΠ.ΕΞ σε δελτίο Τύπου.

«Υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων, ο Καναδάς ανέστειλε προσωρινά τις νέες άδειας εξαγωγών στην Τουρκία που αφορούν ελεγχόμενα αγαθά» επισημαίνουν, τονίζοντας πως πρόκειται για στρατιωτικό υλικό. Μάλιστα δόθηκε και σχετικός κατάλογος. Ηδη αρκετές χώρες στην Ευρώπη, όπως η Βρετανία, η Φινλανδία, η Νορβηγία και η Ισπανία μεταξύ άλλων, έχουν προχωρήσει σε αντίστοιχα μέτρα. Το 2018, οι πωλήσεις όπλων και πυρομαχικών από τον Καναδά στην Τουρκία είχαν συνολικά αξία 80 εκ. ευρώ, σύμφωνα με το καναδικό υπουργείο Εξωτερικών.
Πηγή: iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου