Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019

Χωρίς τον προβλήτα 4 εγκρίθηκε επενδυτικό πλάνο 610 εκατ.


Αιφνιδίασε η κυβέρνηση την Cosco αφού εγκρίθηκε επενδυτικό πλάνο της Cosco υπολοίπου ύψους 611,8 εκατ. ευρώ αλλά όχι και ο προβλήτας 4 προϋπολογισμού άλλων 300 εκατ. Κάποιοι στην κυβέρνηση μιλούν για «κίτρινη κάρτα» στην Cosco που έφερε, όπως λένε, βιαστικά την πρόσθετη αυτή επένδυση ενώ άλλοι συναξιολογούν και την μεγάλη αντίδραση από τοπικά συμφέροντα και άλλους φορείς. 
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) σήμερα Τετάρτη επιβεβαιώθηκε η έγκριση του master plan της ΟΛΠ Α.Ε. που εξετάσθηκε από την επιτροπή κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της 25ης Σεπτεμβρίου. «Μια μεγάλη επένδυση, εξαιρετικά σημαντική για τη χώρα, ύψους 611,8 εκατ. ευρώ, που θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη, μπαίνει στη φάση της υλοποίησης.
Σημαντικά εμπόδια ξεπεράστηκαν» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου ναυτιλίας. Όμως για την επέκταση του Container Terminal, η ΕΣΑΛ αποφάσισε ότι «οι συνθήκες στην παρούσα φάση, δεν είναι ώριμες για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου».
Το έργο αυτό είναι προϋπολογισμού 300 εκατομμυρίων ευρώ, Η επένδυση στον προβλήτα 4 είχε προϋπολογισμό 300 εκατομμύρια ευρώ και είχε προστεθεί στις ήδη προωθούμενες από την Cosco επενδύσεις (νέος λιμένας κρουαζιέρας , 4 ξενοδοχεία, car terminal, νέες αποθήκες και logistics, βελτίωση και συντήρηση λιμενικών υποδομών, προμήθεια εξοπλισμού και μέσων, βελτίωση υποδομών ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, οικολογικά λεωφορεία κ.α. ) οι οποίες ανέρχονται στα 612 εκατομμύρια. Από αυτές εξαιρέθηκε μετά από αντιρρήσεις της προηγούμενης κυβέρνησης η κατασκευή ναυπηγείου για mega yachts προϋπολογισμού 40 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.
Αν από τα 612 εκατομμύρια αφαιρεθούν τα 40 αυτά εκατομμύρια και άλλα 68 εκατομμύρια που αφορούν επενδύσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί (νέα πλωτή δεξαμενή, επισκευές κλπ) και προστεθούν τα 300 εκατομμύρια του προϋπολογισμού του νέου προβλήτα IV που μπήκε στον πάγο, προκύπτουν τα 800 εκατομμύρια περίπου των επενδύσεων που είχε υποβάλει προς έγκριση ο ΟΛΠ στην Ε.Σ.Α.Λ.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου