Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Read this blog: www.paneliakos.com in every language.

Click on the left where it says “Τranslate”, “Επιλογή γλώσσας”

Με ένα κλικ με το “ποντικάκι” και η ιστοσελίδα μας www.paneliakos.com μεταφράζετε σε όλες τις γλώσσες.

Αριστερά, που λέει Translate, Select Language και όλη η ιστοσελίδα μπορεί να διαβαστεί σε άλλες γλώσσες.

Τώρα μπορούν να διαβάζουν την ιστοσελίδα μας www.paneliakos.com και συγγενείς σας, φίλοι σας, που δεν ξέρουν καλά την Ελληνική.

------

Για περισσότερες ειδήσεις πήγαινε κάτω στο τέλος της σελίδας

και κάνε “κλικ” στο “Παλαιότερες αναρτήσεις”

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Politico: Αποκλεισμός Κοτζιά από τις συνομιλίες για το Κυπριακό


Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου, 2017

ANASTASIADIS
Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, αποκλείστηκε από τις μελλοντικές συνομιλίες για το Κυπριακό, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico που επικαλείται πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις. Μέχρι στιγμής, το δημοσίευμα δεν έχει επιβεβαιωθεί ή διαψευστεί από την ελληνική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με το Politico, αιτία φέρεται να αποτέλεσε η στάση του υπουργού στο ζήτημα της απομάκρυνσης των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί. Ο κ. Κοτζιάς είχε δηλώσει χθες, Σάββατο, ότι ζήτησε την συνεχή αποχώρηση του τουρκικού στρατού από τα Κατεχόμενα με συγκεκριμένη καταληκτική ημερομηνία. Ξένα δημοσιεύματα είχαν χαρακτηρίσει «επιθετική» την συγκεκριμένη πρόταση και ισχυρίζονταν πως ο Έλληνας υπουργός ευθύνεται εν μέρει για τα εμπόδια που τίθενται στις διαπραγματεύσεις. Ακόμα, είχαν υπάρξει αναφορές ότι ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, είχε έρθει σε αντιπαράθεση με τον κ. Κοτζιά, κάτι που ο ίδιος αργότερα διέψευσε.
Υπενθυμίζουμε ότι χθες, Σάββατο, ο κ. Αναστασιάδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και συζήτησαν την στρατηγική που θα ακολουθηθεί κατά την επόμενη περίοδο στις σχετικές συνομιλίες. Το Politico αφήνει να εννοηθεί ότι κατά την επικοινωνία των δύο ηγετών προέκυψε το συμπέρασμα ότι θα πρέπει να ασκηθεί λιγότερη πίεση στην Τουρκία στις επερχόμενες συνομιλίες στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας και γι' αυτό τον λόγο κρίθηκε αναγκαίος ο αποκλεισμός του κ. Κοτζιά από τις συνομιλίες.
Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί ή διαψευστεί από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ δεν διευκρινίζεται εάν οι πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα προέρχονται από την ελληνική πλευρά στις διαπραγματεύσεις. Ακόμα, υπενθυμίζουμε ότι αρκετά ξένα δίκτυα αποδίδουν το τελευταίο διάστημα τις καθυστερήσεις στην εξεύρεση μιας λύσης στην στάση της Ελλάδας. Ωστόσο, αναλυτές επισημαίνουν ότι μια βιαστική λύση κρύβει πολλές παγίδες.
Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ο κ. Κοτζιάς δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι «δημοσιεύματα περιέχουν σειρά διαστρεβλώσεων στα γεγονότα». «Για παράδειγμα λένε ότι διακόψαμε εμείς τη διαδικασία, επειδή οι τεχνικές ομάδες πάνε την άλλη εβδομάδα. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Τόσο ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, όσο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης όπως και εγώ, προτείναμε να συνεχισθεί την Παρασκευή η Διάσκεψη της Γενεύης σε πολιτικό επίπεδο, όπως ήταν προγραμματισμένο», είπε. Δεν δήλωσε κάτι για την πληροφορία ότι δεν θα συμμετάσχει στις συνομιλίες στο Μοντ Πελεράν.
Πηγή: Huffpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου