Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

Πολιτική «θύελλα» για την έδρα της Όλγας Γεροβασίλη - Τι απαντά η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Κυριακή, 1η Ιανουαρίου, 2017ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ


Πολιτική «θύελλα» για την έδρα της Όλγας Γεροβασίλη - Τι απαντά η υπουργός Διοικητικής ΑνασυγκρότησηςΠολιτική «θύελλα» έχει ξεσπάσει μετά το δημοσιεύμα εφημερίδας που υποστηρίζει πως η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κυρία Ολγα Γεροβασίλη, ήταν μέτοχος σε εταιρεία που είχε συναλλαγές με το δημόσιο, όταν εξελέγη βουλευτής το 2012. Η αντιπολίτευση ζητά την παραίτησή της με τη ΝΔ να τονίζει πως ελπίζει ότι η προκλητική και αντισυνταγματική αυτή συμπεριφορά δεν θα περάσει χωρίς επιπτώσεις.

Σύμφωνα με το δημοσιεύμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» η κυρία Γεροβασίλη, ενώ εξελέγη βουλευτής τον Μάιο του 2012 και με βάση το άρθρο 57 του Συντάγματος θα έπρεπε εντός οκτώ ημερών να παραιτηθεί από μέτοχος της εταιρείας «ΑΛΕΞΙΟΥ-ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ Ο.Ε.» που παρέχει ακτινοδιαγνωστικές υπηρεσίες στην Άρτα, συνεργαζόμενη με τον ΕΟΠΥΥ και το νοσοκομείο της πόλης. Αντ' αυτού, μεταβίβασε τις μετοχές της στον γιό της Απόστολο Κτενά, στις 30 Ιουλίου του 2015, δώδεκα ημέρες μετά την ορκωμοσία της ως κυβερνητικής εκπροσώπου.

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η κα Γεροβασίλη την τριετία 2012 - 2015, όπως η ίδια παραδέχεται, ήταν ταυτοχρόνως βουλευτής και μέτοχος της εταιρίας "Κ. ΑΛΕΞΙΟΥ - Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ Ο.Ε.". Εταιρεία που παρείχε υπηρεσίες στον ιατρικό τομέα και είχε ως πελάτη της το Ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα τον ΕΟΠΥΥ και το δημόσιο νοσοκομείο της 'Αρτας».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, η κυρία Γεροβασίλη είναι «βαρύτατα εκτεθειμένη» καθώς «γνωρίζει ότι η ιδιότητα του μετόχου σε εταιρία η οποία έχει συμβάσεις με το Ελληνικό Δημόσιο αποτελεί ασυμβίβαστο με την βουλευτική ιδιότητα όπως προβλέπει με σαφή τρόπο το Σύνταγμα».

Στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται επίσης ότι η κυρία Γεροβασίλη «δεν πρέπει να ελπίζει ότι αυτή η προκλητική και αντισυνταγματική συμπεριφορά θα περάσει χωρίς επιπτώσεις».

Τι απαντά η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Η κ. Γεροβασίλη απάντησε στο δημοσίευμα, προαναγγέλλοντας ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου